Companii

Grupul de pariuri sportive Superbet l-a recrutat în funcţia de Chief People Officer pe britanicul Shaun Conning, care a deţinut o poziţie similară la DAZN Group, cea mai mare platformă de entertainment din sport

Grupul de pariuri sportive Superbet l-a recrutat în...

Autor: Cristina Bellu

13.10.2022, 15:49 252

Grupul românesc Superbet, activ pe piaţa de pariuri sportive şi gaming, anunţă că britanicul Shaun Conning se alătură echipei de conducere din poziţia de Chief People Officer începând cu luna noiembrie.

El va coordona strategia de HR şi cultură organizaţională a companiei care a înregistrat o creştere consistentă în ultimii ani.

Anterior numirii, Shaun Conning a deţinut funcţia de Chief People Office pentru DAZN Group, cea mai mare platformă globală de entertainment din domeniul sportului. De asemenea, pe parcursul ultimilor cinci ani, el a condus strategia de resurse umane a grupului, concentrându-se pe expansiunea globală şi creşterea impulsionată de investiţia în tehnologie realizată de DAZN, arată datele transmise joi de oficialii Superbet.

“Sunt încântat să mă alătur unei organizaţii atât de dinamice, care preţuieşte curajul şi inovaţia. Am fost convins de stilul autentic de leadership a lui Johnny Hartnett (CEO Superbet Group) şi de perspectiva vizionară pe care o are Sacha Dragic (fondator & Executive Chairman Superbet Group)”, spune Shaun Conning.

Cu o vastă experienţă în strategii de resurse umane, cultură organizaţională şi dezvoltare a abilităţilor de leadership, Shaun Conning a deţinut de-a lungul anilor roluri cheie în organizaţii precum Compass Group, liderul mondial al industriei de ospitalitate şi catering, sau Kingfisher Group, una dintre cele mai importante companii de retail din Europa. În afara acestor poziţii, el a fost co-fondator al firmelor de consultanţă tap’d Solutions şi Encompass People, lucrând cu un portofoliu variat de clienţi din media sportivă, tehnologie, servicii financiare şi retail.

În cadrul Superbet, Shaun Conning va coordona consolidarea elementelor de cultură organizaţională, dezvoltarea şi diversificarea programelor de formare, precum şi atragerea talentelor care se potrivesc cel mai bine cu obiectivele acestui business.  

El va lucra direct cu Tijana Kovacevici, anterior lider de HR în Wise şi Coca-Cola, care deţine rolul de VP of People al echipelor de tehnologie din Superbet. Un alt colaborator cheie al lui Shaun Conning va fi Cezary Lewandowski, recunoscut ca având o consistentă experienţă în industriile de servicii IT şi gaming, care se află pe poziţia de VP of People pentru departamentele Superbet aflate în afara ariei de tehnologie.

Venirea lui Shaun Conning face parte dintr-o campanie constantă de recrutări, pe care cel mai mare operator de pariuri sportive din România a întreprins-o în ultimii ani. Acest proces de dezvoltare al operaţiunilor a inclus atragerea unor manageri din companii precum Mars, McKinsey, Adobe, Bitdefender sau OLX Group. 

Piaţa din România rămâne cea mai importantă pentru grupul Superbet, fondat în 2008 de antreprenorul Sacha Dragic, care deţine în continuare pachetul majoritar şi poziţia de Executive Chairman al Grupului.

„Ne află într-un moment de creştere exponenţială şi acest fapt ne determină să dezvoltăm o strategie ambiţioasă de resurse umane, care va fi condusă de Shaun Conning, noul nostru Chief of People” a menţionat Sacha Dragic, cu ocazia noii recrutări.

Fondat de către familia Dragic în anul 2008, grupul Superbet este liderul industriei de pariuri sportive din România.

Compania desfăşoară operaţiuni în retail, unde are o reţea de peste 1.000 de agenţii stradale, precum şi în online, prin intermediul website-ului şi al aplicaţiilor de pariuri sportive şi gaming.

Grupul este prezent în 10 ţări, cele mai importante pieţe fiind în România, Belgia si Polonia.

Între acţionarii companiei se află şi gigantul american Blackstone Inc., cel mai mare fond de investiţii din lume, care a realizat, în 2019, o investiţie strategică minoritară în valoare de 175 milioane euro.

 
 
 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO