Companii

Grupul Sanovil din Bistriţa, afaceri de 6 mil. euro în 2018. Gavrilaş Mureşan, acţionar al spitalului: Am crescut salariile medicilor cu 30% după majorările de la stat

Gavrilaş Mureşan, acţionar al grupului Sanovil din Bistriţa: Ne-am  dezvoltat fără să ne bazăm pe vreun ajutor. Am construit un spital care acum e acoperit, urmează ca până la sfârşitul anului să-l deschidem, are şapte niveluri… Piaţa a fost lovită de salariile (crescute – n.red.) din sănătate, pentru că avem şi un climat economic fără logică, viitor… Sunt doctor şi toate lucrurile le-am făcut pentru că am avut posibilitatea şi am vrut să fac lucruri pentru oamenii din zonă. Nu am facut calcule economice, nu plecăm de la calcul profitului în iniţiativele noastre.

Gavrilaş Mureşan, acţionar al grupului Sanovil din Bistriţa: Ne-am dezvoltat fără să ne bazăm pe vreun ajutor. Am construit un spital care acum e acoperit, urmează ca până la sfârşitul anului să-l deschidem, are şapte niveluri… Piaţa a fost lovită de salariile (crescute – n.red.) din sănătate, pentru că avem şi un climat economic fără logică, viitor… Sunt doctor şi toate lucrurile le-am făcut pentru că am avut posibilitatea şi am vrut să fac lucruri pentru oamenii din zonă. Nu am facut calcule economice, nu plecăm de la calcul profitului în iniţiativele noastre.

Autor: Georgiana Mihalache

21.01.2019, 00:06 518

Medicul Gavrilaş Mureşan, care a înfiinţat grupul Sanovil în Bistriţa, spune că piaţa privată de sănătate a fost afectată de creşterile substanţiale din ultimii ani ale salariilor medicilor din sistemul public.

Pentru a menţine medicii în spitalul privat, acţionarul Sanovil a mărit salariile angajaţilor cu 30%, însă susţine că această creştere nu se reflectă în buzunarul pacienţilor.

„Piaţa a fost lovită de salariile (crescute – n.red.) din sănătate, pentru că avem şi un climat economic fără logică, viitor. Am crescut salariile cu 30%. Nu s-au reflectat în preţurile noastre. Încă suntem bine, rezonabil, spe­răm că lucrurile se vor rezolva, sperăm ca plata CNAS să fie egală şi pentru stat, şi pentru privat“, a spus pentru ZF Gavrilaş Mureşan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO