Companii

Grupul de servicii medicale Medlife a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri consolidată de 1,8 miliarde lei, în creştere cu 26%, şi un profit net de 44,3 milioane lei, în scădere cu 68 milioane lei faţă de 2021. ”Urmează o perioada de consolidare şi coagulare a noilor companii achiziţionate sub umbrela MedLife”

Grupul de servicii medicale Medlife a raportat pentru...

Autor: Roxana Rosu

24.02.2023, 09:08 1285

Grupul de servicii medicale Medlife a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri consolidată de 1,8 miliarde lei, în creştere cu 26%, şi un profit net de 44,3 milioane lei, în scădere cu 68 milioane lei faţă de 2021, arată raportul financiar publicat vineri la BVB.

Cheltuielile operaţionale s-au majorat cu 35,6%, la 1,7 miliarde lei.

Compania a făcut în cursul anului trecut  13 achiziţii şi alte 7 proiecte au fost dezvoltate organic. 

Toate liniile de business au inregistrat un avans in 2022, cele mai performante fiind clinicile, spitalele si corporate, cu creşteri de 78%, 39% si 10%, urmate de laboratoare, clinicile stomatologice si farmaciile.

Potrivit raportului financiar, planurile pentru 2023 includ integrarea business-urilor achiziţionate în 2022, consolidarea marginilor de profitabiltate post-achiziţii şi creşterea portofoliului de medici.

”Ca strategie de business cred ca ne asemanam cu alergatorul de cursa lunga. Dupa o lunga distanta parcursa intr-un ritm accelerat, alternam acum cu un ritm moderat. Aceasta metoda s-a dovedit sanatoasa pentru noi si contribuie la cresterea performantei business-ului. Astfel, dupa ce in 2022, un an marcat de provocari la nivel economic si regional, Grupul a bifat 20 de proiecte prin achizitii si dezvoltare organica, este firesc sa urmeze o perioada de consolidare si coagulare a noilor companii sub umbrela MedLife. Primul pas a fost curajul, asadar, al doilea este asezarea, respectiv profitabiltatea. Bineinteles, in functie de tendintele pietei si de nevoile pacientilor, vom continua sa analizam eventuale oportunitati care sustin cresterea organica sau prin achizitii”, a precizat Mihai Marcu, Presedinte & CEO MedLife Group.

Una din principalele prioritati ale companiei pentru anul 2023 este proiectul MedLife Medical Hub, cel mai mare parc medical al Grupului, care a intrat in cea de-a doua etapa de dezvoltare. Aceasta prevede punerea in functiune a noi sali de operatii, extinderea unitatilor pre si post-operatorii si recalibrarea circuitelor spitalicesti.

Pe termen lung, proiectul-pilot MedLife Medical Hub va fi replicat si in alte zone din tara precum Brasov, Sibiu, Cluj sau Arad.

Pe termen scurt, MedLife urmeaza sa inaugureze o hyperclinică la Bacău şi să finalizeze achiziţia Grupului Provita, pentru care a primit deja aprobarea Consiliului Concurentei.

Grupul MedLife deţine 700 locatii proprii si partenere la nivel national, iar peste 800.000 de angajaţi au abonamente de servicii medicale.

Compania are o valoare de piaţă de 2,5 miliarde de lei.

Din acţionariat fac parte Mihail Marcu (15%), Mihaela Gabriela Cristescu (14%), Fondul de Pensii Administrat Privat NN/NN Pensii (13,2%) şi Nicolae Marcu (10,4%), conform BVB.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO