Companii

Grupul Vidalis din Zalau investeste 12 mil. euro in turism

08.05.2007, 16:52 134

Grupul de firme Vidalis din Zalau, care deruleaza afaceri anuale de peste 35 mil. euro, va investi 12 milioane de euro in industria ospitalitatii, investitia urmand sa fie directionata catre constructia primului hotel de patru stele din judetul Salaj, reamenajarea unui hotel din Zalau si modernizarea statiunii balneoclima-terice Boghis. Grupul de firme este detinut de Lia si Viorel Stanca.
"Dezvoltarea pe segmentul hotelier reprezinta o activitate noua in cadrul grupului de firme Vidalis. Motivul pentru care am decis sa ne orientam si in aceasta directie il reprezinta lipsa de spatii de cazare tip business in judet. Zalaul abunda in pensiuni, dar pentru oamenii de afaceri oferta este inexistenta. In Zalau, ca de altfel si in restul judetului, se investeste tot mai mult, au patruns firme de renume care atrag colaboratori si potentiali client", a declarat pentru ZF Transilvania Lia Stanca, directorul general al grupului de firme Vidalis.
Directorul grupului Vidalis a precizat ca una dintre investitii urmareste reconstruirea brandului Porolissum, prin reamenajarea hotelului si a restaurantului cu acelasi nume. "Lucrarile au inceput in iunie 2006 si vor fi finalizate in luna august a acestui an. Valoarea investitiei depaseste un milion de euro, hotelul fiind compus din 72 de camere duble si patru apartamente", spune el.
Investitia in constructia hotelului de patru stele a demarat in 2005 si va deveni functionala la inceputul verii. Viitorul hotel se numeste Severus, insa Lia Stanca mentioneaza ca denumirea va fi schimbata probabil in Imperial Plaza. "Si acest hotel va fi destinat categoriei business, insa nu va face concurenta Porolissumului", a mai spus directorul general al grupului Vidalis.
Unul dintre cele mai mari proiecte derulate de Grupul de Firme Vidalis il reprezinta modernizarea statiunii balneoclimaterice Boghis, ce se intinde pe o suprafata de 8,5 hectare. Dupa cum sustine Lia Stanca, investitia se ridica la aproape 10 milioane de euro, lucrarile finalizandu-se cel tarziu in 2010.
"Proiectul de ansamblu este aproape gata. Urmeaza sa indentificam sursele de finantare si etapele lucrarilor. Vrem sa facem la Boghis o baza de tratament moderna, cu doua hoteluri de trei stele si unul de patru-cinci stele. Vom reconstrui casutele existente, vom amenaja o zona de campare si un aqua-parc."
Directorul general al grupului de firme Vidalis considera ca singura concurenta va fi statiunea Felix. "Cu toate acestea, suntem avantajati de pozitionarea Autostrazii Transilvania la aproape un kilometru de Boghis, acest lucru facand ca statiunea noastra sa fie mult mai accesibila persoanelor din judetele limitrofe."
Grupul de firme Vidalis este format din companiile Izomat, Vidalis, Primarom, Vidalis Logistics, Sagres, Arco Steel. Cifra de afaceri a grupului Vidalis a atins, in 2006, 35 de milioane de euro, iar profitul inregistrat a fost de 1,5 mil. euro. Pentru anul in curs, Grupul Vidalis si-a propus o crestere a cifrei de afaceri cu 20% si a profitului cu 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO