Companii

Guvernul schimbă legile pentru a duce TAROM pe profit după un deceniu de pierderi. „Fără măsuri urgente, situaţia se agravează“

Pentru primele trei luni ale anului, reprezentaţii TAROM spun că firma a obţinut o creştere a numărului de pasageri cu 22% şi o creştere a factorului de încărcare de 11%.

Pentru primele trei luni ale anului, reprezentaţii TAROM spun că firma a obţinut o creştere a numărului de pasageri cu 22% şi o creştere a factorului de încărcare de 11%.

Autor: Roxana Petrescu

07.06.2018, 00:07 2919

♦ TAROM, compania naţională de transport aerian aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, va putea creşte salariile angajaţilor sau face achiziţii mai uşor în urma unor modificări legislative intrare în vigoare luna trecută. Compania a terminat anul trecut cu pierderi de 172 de milioane de lei, de 3,6 ori mai mari faţă de cele din 2016, şi cu afaceri în stagnare, în contextul în care traficul aerian la nivelul pieţei a crescut cu 23%. Acum, reprezentanţii TAROM spun că vor face profit, piedica de până acum fiind cadrul legislativ.

„TAROM funcţionează într-o piaţă concurenţială solicitantă şi dinamică pentru orice entitate, indiferent că aceasta este cu acţionariat de stat sau privat. Este pentru prima dată când reprezentanţii guvernamentali au venit în întâmpinarea solicitărilor TAROM de a beneficia de un cadru decizional rapid, eficient şi cât mai puţin restricitv”, spun repre­zentanţii companiei aeriene.

Luna trecută, în Monitorul Oficial, a fost publicată o ordonanţă de urgenţă (36/10 mai 2018) care completează un articol din ordonanţa de înfiinţare a companiei (45/1997), aceasta fiind astfel exceptată de la aplicarea OUG 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare pe întreaga perioadă în care statul rămâne acţionar majoritar.

„În lipsa unor măsuri urgente de ordin legislativ, există riscul de agravare a situaţiei financiare a societăţii”, se precizează în textul ordonanţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO