Companii

Harta cooperativelor agricole: Dolj, Bacău şi Botoşani sunt judeţele cu cele mai multe cooperative agricole din România, peste 500. „Dolj şi Botoşani sunt judeţe care depind de agricultură, iar în Bacău sunt foarte mulţi legumicultori în zona Podu Turcului care livrează în Bucureşti şi astfel s-au asociat.“

În România, sunt 4.041 de cooperative agricole, mai multe decât înainte de 1990, iar în 17 judeţe din România sunt peste 100 de cooperative agricole.

În România, sunt 4.041 de cooperative agricole, mai multe decât înainte de 1990, iar în 17 judeţe din România sunt peste 100 de cooperative agricole.

Autor: Florentina Niţu

23.02.2022, 17:20 407

„Unde-s mulţi puterea creşte“, iar oltenii şi moldovenii nu s-au dat în lături de la munca în echipă, astfel că Dolj, Bacău şi Botoşani sunt judeţele cu cele mai multe cooperative agricole din România, în total 553 la sfârşitul anului trecut, potrivit Confidas, companie de analiză financiară a companiilor. La o mică distanţă se află judeţul Bistriţa-Năsăud, cu 153 de cooperative agricole.

„Dolj şi Botoşani sunt judeţe care depind de agricultură, iar în Bacău sunt foarte mulţi legumicultori în zona Podu Turcului care livrează în Bucureşti şi astfel s-au asociat. În Bistriţa-Năsăud e o altă lume, pentru că există o legătură foarte bună între Consiliul Judeţean, primării şi mediul privat şi au oferit direct consultanţă fermierilor pentru a se asocia şi a atrage fonduri europene mai uşor“, spune Cosmin Maglas, CEO şi fon­dator al firmei de con­sultanţă Atragem Finanţare.

În România, sunt 4.041 de cooperative agricole, mai multe decât înainte de 1990, iar în 17 judeţe din România sunt peste 100 de cooperative agricole, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Confidas. Peste jumătate din cooperativele existente în România în prezent au fost înfiinţate în ultimii zece ani, în număr de 2.267, conform aceleaşi surse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO