Companii

Heberger: Criza va stabiliza preturile in constructii

06.11.2008, 19:40 75

Heberger Constructii, filiala locala a grupului german Heberger, va amana investitia de 10 milioane de euro in dezvoltarea primului proiect imobiliar si se va focusa pe constructia de proiecte mai mici, dupa o perioada in care a fost implicata in proiecte cu o valoare medie de 30-50 de milioane de euro.

Germanii de la Heberger sunt cunoscuti pentru constructia proiectului de birouri Bucharest Business Park de langa Casa Presei din Capitala si a proiectului logistic Bucharest West de langa autostrada Bucuresti-Pitesti, fiind una dintre cele mai dinamice companii de constructii de pe piata locala.
"In mod cert criza imobiliara va afecta piata constructiilor in 2009, dar in acelasi timp va stabiliza industria constructiilor, iar companiile de profil isi vor putea rezolva problemele referitoare la criza de personal, iar producatorii de materiale de constructii nu vor mai lucra la capacitate maxima. In plus, preturile din constructii se vor stabiliza", a declarat pentru ZF Klaus Kegel, directorul general al Heberger Constructii. 
Compania va realiza anul acesta o cifra de afaceri de 65 mil. euro, in crestere cu 54% fata de anul trecut, datorita numarului ridicat de contracte aflate in derulare. Printre cele mai mari proiecte in care este implicata Heberger se numara constructia proiectului de birouri Floreasca Business Park (contract de 62 mil. euro) si cartierul rezidential Residenz (contract de 47 mil. euro).
"Cred si sper ca implicatiile crizei internationale vor fi temporare pe piata romaneasca. Cerere exista in continuare, insa proiectele vor fi amanate sau divizate in diferite stadii de constructii. Noi vom fi in continuare incarcati de proiecte pana in vara anului viitor, cand speram ca criza va fi incheiata", afirma Kegel. Compania s-a reorientat deja spre proiecte mai mici si va realiza un spatiu logistic pentru distribuitorul de macarale Felbermayr in cadrul Bucharest West Logistic Park (contract 3 mil. euro) si o facilitate de productie pentru compania germana Kern-Liebers in Popesti-Leordeni.
"In prezent ne aflam in negocieri pentru diferite proiecte logistice si industriale, in principal pentru furnizorii din industria automotive, care sunt afectati de criza si de surplusul de productie, in conditiile reducerii vanzarilor din industria de profil. Este destul de dificil sa previzionam ce se va intampla", explica managerul Heberger.
Compania germana a intrat pe piata romaneasca in aprilie 2004, cand a semnat un contract cu cehii de la Portland Trust pentru construirea proiectului Bucharest Business Park. Heberger Constructii are in prezent peste 60 de angajati, dintre care un sfert sunt expati. Grupul Heberger are o cifra de afaceri de peste 250 mil. euro si activeaza in intreaga lume, centrele locale de interes situandu-se in Germania, Europa si Orientul Apropiat.
 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO