Companii

Heritage l-a costat pe Patriciu pana acum1,5 milioane de euro

30.08.2009, 18:08 97

Miliardarul Dinu Patriciu, al carui nume se leaga de vanzarea Rompetrol catre kazahii de la KazMunaiGaz, a adus pana in prezent 1,5 milioane de euro cash la restaurantul de lux Heritage din Bucuresti, afirma surse apropiate afacerii.

Anul trecut, Patriciu a platit 500.000 de euro pentru un pachet de 30% din actiunile Heritage, devenind astfel actionar majoritar. Intrarea lui Patriciu in actionariat s-a facut prin majorare de capital. In urma cu cateva luni, Patriciu si-a majorat participatia pana la 51%.

La momentul intrarii in business, omul de afaceri a preluat si managementul restaurantului, numind-o in functia de director pe Simona Mardale, fost export manager la Cramele Halewood, care are sarcina de a restructura businessul. Ceilalti actionari, printre care se numar Dan Pascariu, presedintele CA al UniCredit Tiriac Bank, Robert Rekkers, CEO al Bancii Transilvania sau George Butunoiu, au investit in aproape trei ani o suma similara in restaurant, de circa 1,5 mil. euro.

Potrivit surselor citate, Patriciu ar fi intentionat la momentul intrarii in actionariat sa transforme Heritage intr-un context pentru dezvoltarea unui centru cultural exclusivist, unde sa se organizeze, printre altele, licitatii de arta, insa acest proiect a tot fost amanat. In prezent, aproape trei sferturi din businessul restaurantului este reprezentat de organizarea de evenimente.

Restaurantul a avut anul trecut afaceri de aproape 800.000 de euro si pierderi de 500.000 de euro. Spre comparatie, restaurantul Casa di David din Herastrau se bazeaza pe un castig anual de 1 mil. euro, afirma surse din piata.

Restaurantul a fost redeschis in luna martie, dupa o perioada de aproape cinci luni in care a fost inchis pentru renovare si restructurare, proiect cu care au fost cheltuiti aproximativ 300.000 de euro.

Heritage avea la sfarsitul anului trecut 43 de angajati. Un pranz la Heritage costa aproximativ 100 de euro de persoana.

Proprietarul imobilului in care functioneaza restaurantul de lux este fiul Sandei Tatarescu Negropontes. Vila are o suprafata de circa 750 mp, plus curtea interioara, subsol, parter, etaj si manasarda, chiria lunara fiind de aproximativ 10.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels