Companii

Holver Brasov vede afaceri cu lemn de 53 mil. euro

23.11.2009, 23:12 538

Compania Holver din Brasov, membra a grupului austriac J.u.A.Frischeis G.m.b.H, care comercializeaza placi, placaje si alteproduse din lemn, estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 225mil. lei (peste 53,5 mil. euro) in acest an, nivel similar in leicu cel raportat in 2008.

In euro, cifra de afaceri a companiei se va reduce cu 13%.

"Vanzarile companiei noastre sunt influentate de evolutiaprincipalelor piete care au ca materie prima produsele pe baza delemn, respectiv piata de mobila, constructiile si retailul. Inprimele sase luni am reusit sa obtinem 95% din cifra de afacerirealizata in aceeasi perioada a anului trecut. Tinand cont defluctuatia monedei europene, este greu sa vorbim de cresteri aleafacerilor, insa speram ca pana la finele anului in curs sa obtinemo valoare similara a vanzarilor cu cea din anul 2008", a declaratRoxana Nechifor, director in cadrul departamentului de control incompania Holver.

Anul trecut aproximativ 30% din cifra de afaceri a companieibrasovene a fost realizata din activitatiile de export, produseleHolver fiind distribuite de concernul austriac J.u.A.Frischeis.

"Datorita cererii din ce in ce mai mici pe piata, producatoriide mobila au inregistrat scaderi ale vanzarilor. Mobila, in specialcea din PAL melaminat si furniruit, are o durata medie de folosirede cinci ani, care, in conditiile actuale poate creste la maximumzece ani, ceea ce ar duce teoretic la scaderi ale pietei de mobilade pana la 50%. Competitia pe acest segment de piata influenteazasi cota noastra de piata", a afirmat Nechifor.

Potrivit reprezentantilor companiei Holver, piata de constructiia inregistrat de la inceputul anului scaderi de aproximativ 60%,fenomen care se reflecta si in evolutia cifrei de afaceri acompaniilor din acest domeniu de activitate. In plus, oficialiicompaniei din Brasov considera ca perioada de iarna va aduce cusiguranta un declin semnificativ al vanzarilor pe piata.

"Planurile noastre prevad consolidarea punctelor de lucruexistente prin amenajarea de showroomuri, chiar daca crizafinanciara a impus o amanare momentana a deschiderii unor puncte delucru pe zonele neacoperite din tara, care vor fi in continuaredeservite de agentii din depozitele deja existente", a mai spusNechifor.

Compania Holver comercializeaza placi din lemn masiv si lemnincleiat, placaj, cherestea, furnir, pal melaminat, usi si tocuri,copertine din lemn, pentru diversi producatori de mobila, retailerisau firmele de constructii. Pe piata interna, produsele suntcomercializate in cadrul punctelor de lucru din Timisoara,Cluj-Napoca, Bucuresti, Constanta si a depozitului central dinBrasov. Compania are 190 de angajati, reprezentantii Holveranuntand ca nu au fost efectuate in acest an diponibilizari.

Pe langa compania Holver, grupul austriac J.u.A. Frischeis maidetine in Romania si firma JF Furnir, producator de furnir esteticsi cherestea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO