Companii

Hotelul Ambasador din Bucureşti, contract de 1,3 milioane lei pentru cazarea cadrelor medicale

Hotelul Ambasador din Bucureşti, contract de 1,3...

Autor: Daniel Lazar

23.04.2020, 11:12 491

Hotelul Ambasador din Bucureşti, care are 99 de camere clasificate la 4 stele, va oferi servicii de cazare cadrelor medicale aflate în linia întâi în lupta cu noul coronavirus. Contractul, în valoare de 1,3 milioane lei, fără TVA, a fost încheiat de către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti (ASSMB), la finele lunii martie din acest an.

“Contractul are o valabilitate de două luni, iar valoarea lui maximă este de circa 1,3 milioane de lei (fără TVA), însă nu vor fi plătite decât locurile din spaţiile de cazare ocupate efectiv în hotel. Avem 160 de locuri de cazare, prevăzute inclusiv în acreditarea pe care o avem de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri în cele 99 de spaţii de cazare. Va exista un tabel în care zilnic ştim câte locuri din camere sunt ocupate şi doar serviciile aferente acestea vor fi facturate către ASSMB. În cele 20 de zile scurse din luna aprilie gradul de ocupare în hotel a fost de circa 63%”, a precizat Andrei Istrate, CEO al Hotel Ambasador.

“Ca întreaga industrie hotelieră am fost serios afectaţi de criza cauzată de noul coronavirus, dar iată că putem şi noi acum să îi sprijinim pe cei care luptă zi de zi, în spitale, pentru a salva cât mai multe vieţi”, a mai spus Andrei Istrate.

Purtând semnătura arhitectului Arghir Culina, hotelul şi-a deschis porţile în anul 1939 având la inaugurare „una dintre cele mai moderne instalaţii sanitare din Europa”.

Situat pe Bulevardul Magheru al capitalei, Hotelul Ambasador, ce iniţial oferea un confort de 3 stele oaspeţilor săi, a beneficiat în 2012 de o renovare de proporţii, încheiată în 2013, fiind astăzi un hotel de 4 stele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO