Companii

IBB Holding, fondat de omul de afaceri Ion Crăciunescu, dezvoltă iResidence în Voluntari, un complex rezidenţial cu peste 500 de apartamente, iar printre acţionarii minoritari, cu o participaţie de 5%, se numără şi multipla campioană olimpică la canotaj Elisabeta Lipă

Autor: Alexandra Matei

10.04.2024, 17:01 515

IBB Holding România, parte a grupului fondat în Germania de antreprenorul român Ion Crăciunescu, dezvoltă ansamblul rezidenţial iResidence Nord, un complex ce va avea 525 de apartamente, care vor fi livrate până în a doua jumătate a anului viitor.

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj şi multipla campioană olimpică Elisabeta Lipă este acţionar minoritar, cu o participaţie de 5%, în proiectul iResidence, care are o valoare de piaţă de 160 mil. euro şi a cărui investiţie se apropie de această sumă, după cum au transmis reprezentanţii acestuia.

„Am dezvoltat acest proiect cu gândul la nevoile viitorului şi la importanţa sustenabilităţii pentru generaţiile tinere, cu accent puternic pe eficienţă energetică şi economie de resurse. Viitorii locatari ai acestui proiect vor avea un standard de viaţă ridicat, la costuri cu până la 30% mai mici. Ne dorim ca standardele germane, cele care au format valorile holdingului pe care îl reprezint, să se regăsească şi în domeniul construcţiilor din România”, a spus Ion Crăciunescu, dezvoltatorul iResidence Nord, în timpul unei conferinţe de presă.

Proiectul iResidence este dezvoltat în două faze, lucrările primei faze fiind deja avansate. Până în acest moment, potrivit reprezentanţilor iResidence, s-au vândut circa 100 de apartamente.

Complexul rezidenţial din Voluntari va avea un parc de 15.000 mp cu teren de sport multifuncțional, pistă pentru biciclete de 423 metri liniari, centru wellness și spa cu piscină semi-olimpică acoperită. Suprafaţa totală construită a complexului rezidenţial va depăşi 112.000 mp.

iResidence este format din opt clădiri principale, fiind disponibile 41 de tipologii diferite de apartamente cu două, trei sau patru camere și penthouse. Acesta este primul proiect rezidenţial dezvoltat pe plan local de IBB Holding România, parte a grupului fondat în Germania de antreprenorul român Ion Crăciunescu.

Elisabeta Lipă spune că a ales să se alăture acestui proiect imobiliar pentru că el „vine cu o educaţie nemţească”, iar de-a lungul experienţei în sport a admirat sportivii nemţi pentru cum se purtau în competiţii, pentru stilul şi disciplina lor.

„Astăzi sunt în poziţia de antreprenor. Instinctul meu mi-a spus că trebuie să răspund unor provocări, altele decât cele cu care m-am obişnuit în arenele sportive. În business, la fel ca în sport, trebuie să dai dovadă de profesionalism, de multă muncă, de respect faţă de cei cu care lucrezi”, a adăugat preşedintele Federaţiei Române de Canotaj.

Ea a adus în business multe lucruri pe care le-a învăţat în sport, iar unele dintre cele mai importante lecţii învăţate sunt acelea că performanţa se construieşte cu răbdare şi multă muncă, iar lucrurile măreţe nu pot fi făcute decât în echipă.

La evenimentul de lansare a noului proiect rezidenţial a fost prezentat primul apartament de showroom din complex.

La eveniment au participat personalităţi din mediul de business, cât şi din sport sau din showbiz. Wargha Enayati, fondatorul Enayati Medical City, Adelina Badea, CEO Mobexpert, Diana Şucu, fondatorul Select Design by Diana Şucu sunt câţiva dintre jucătorii din mediul de business care au fost prezenţi la lansarea iResidence, fiind totodată şi partenerii proiectului.

Grupul Mobexpert, fondat acum 30 de ani de antreprenorul Dan Şucu, alături de brandurile Ethan Allen, Caracole şi Bernhardt Interiors din cadrul companiei Select design by Diana Şucu au asigurat conceptul şi mobilierul întregului apartament de showroom. În baza acestui parteneriat, viitorii locatari vor beneficia de asistenţă specializată, mobilare şi design interior.

Enayati Medical City, fondat de medicul şi antreprenorul Wargha Enayati, va oferi locatarilor din iResidence Nord abonamente de sănătate, care vor include consultaţii, imagistică şi analize în cadrul policlinicilor Enayati  Medical City din nordul Capitalei, dar si a reţelei extinse de parteneri. Locuitorii complexului vor putea apela şi la servicii de îngrijire specializată în cadrul clinicii Enayati Medical City deschisă în interiorul iResidence.

IBB Holding Group SA este un grup de companii ce activează în industria de construcţii, în domenii precum infrastructură, construcţii civile şi industriale, producţie de beton şi asfalt, dezvoltare imobiliară, precum şi servicii conexe construcţiilor. Activitatea din România a început în anul 2016 prin înfiinţarea companiei IBB-HIB România.

Grupul cuprinde 12 companii şi deţine facilităţi proprii de producţie de asfalt şi beton, autobasculante, autobetoniere şi utilaje, precum şi un laborator de analiză şi încercări în construcţii. IBB Holding a fost înfiinţat de Ion Crăciunescu, antreprenor cu peste 30 de ani de experienţă în domeniul construcţiilor din România şi Germania.

Cifra de afaceri cumulată pentru întregul grup este de 75 mil. euro, majoritatea susţinută de liniile de afaceri din infrastructură, producţie asfalt şi beton, precum şi construcţii civile şi industriale. Profitul net a fost de 5 mil. euro  în 2023, în creştere cu 30% faţă de 2022.

Investiţiile totale ale IBB Holding în România au fost de 48 mil. euro, în special în facilităţi de producţie, utilaje şi laboratorul de analiză şi încercări în activitatea de construcţii. Valoarea acestor investiţii nu cuprinde însă şi proiectul iResidence, ci doar achiziţia unor terenuri în ţară, întrucât grupul are în plan să extindă proiectul rezidenţial la nivel naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO