Companii

IKEA va deschide un magazin in ERA Shopping Park Iasi

14.05.2008, 18:06 3513

Retailerul suedez de mobilier IKEA, care a intrat pe piata locala in primavara anului trecut, va deschide anul viitor un magazin in cadrul parcului de retail Era Shopping Park din Iasi, aflat in constructie.
Magazinul va avea o suprafata construita de 24.000 de metri patrati, finalizarea contractului dintre dezvoltator si retailer urmand a fi realizata in perioada imediat urmatoare, au declarat pentru ZF surse din piata imobiliara.
IKEA a anuntat planuri pentru deschiderea a sase magazine in Romania pe termen mediu, fara a specifica pana in prezent unde va fi pozitionata a doua unitate, dupa cea inaugurata in luna martie a anului trecut in cadrul proiectului Baneasa. Retailerul a devenit un jucator important pe piata de mobilier inca din primul an in Romania, cand a realizat vanzari de 87 mil. euro in decurs de 9 luni, reprezentand o cota de piata de circa 8%.
In cadrul Era Shopping Park, alaturi de IKEA va fi si o unitate Mobexpert, la fel ca si in cadrul proiectului Baneasa din nordul Capitalei.
"Stim ca Iasiul este unul dintre orasele-tinta pentru IKEA. Insa, in acest moment, nu va putem confirma sau infirma prezenta IKEA in cadrul zonei comerciale Era Shopping Park", a declarat Nicolae Danciu, directorul general al Omilos Group, compania de management a Ermes Holding, dezvoltatorul proiectului ERA din Iasi.
Contactati de ZF, reprezentantii IKEA au declarat ca nu exista inca nimic stabilit in acest sens, astfel ca nu au putut confirma informatia.
Prima faza a proiectului din Iasi va fi finalizata in toamna acestui an si va cuprinde un hipermarket Carrefour si o galerie comerciala, un magazin Praktiker si o unitate Media Galaxy. Pentru cea a doua etapa a dezvoltarii este prevazuta inaugurarea unui mall cu o suprafata de 35.000 mp, un magazin Mobexpert si alte trei unitati comerciale medii si mari, finalizarea acestei faze fiind programata pentru vara anului urmator.
Intregul proiect va avea o suprafata inchiriabila de 77.000 mp si implica o investitie de peste 100 mil. euro.
Iasiul reprezinta unul dintre cele mai dezvoltate orase din tara pe segmentul comercial, aici fiind deja operationale trei centre comerciale - Iulius Mall, Moldova Mall si Felicia Shopping Center.

IKEA pe piata locala:

Este o franciza detinuta de firma Moaro Trading, in spatele careia se afla omul de afaceri Gabriel Popoviciu;

In primul an de functionare a avut vanzari de 87 mil. euro, valoare de peste doua ori mai mare comparativ cu estimarile initiale;

Planurile IKEA pentru Romania prevad sase magazine intr-un interval de 5-10 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO