Companii

Imobil de 8 mil. euro in apropiere de Piata Victoriei

24.05.2004, 00:00 29

Companiile Avivim si Gonen Construct vor finaliza luna viitoare o investitie de 8 milioane de euro intr-un imobil de birouri in apropiere de Piata Victoriei, anunta compania imobiliara Eurisko.
Century Building, un proiect ce a implicat investitii de 8 milioane de euro este situat la 200 de metri de Piata Victoriei, o zona care tinde tot mai mult sa devina principalul centru financiar-bancar al Bucurestiului, avand in vedere numeroasele institutii in domeniu care au sediul central in aceasta zona. Avantajul acestei locatii este dat de accesul facil catre centrul orasului si catre principalele noduri de comunicatie ale orasului, cum este cazul aeroporturilor.
Imobilul Century Building ofera spatii de birouri de clasa A cu o suprafata totala neta de peste 2.700 de metri patrati, distribuiti pe doua nivele subterane, parter si cinci etaje. Suprafata pe nivel variaza intre 280 metri patrati si 520 metri patrati, si are o configuratie de tip open space. Spatiile de parcare reprezinta la randul lor unul dintre elementele cele maiimportante pentru un imobil de birouri. Din acest punct de vedere, Century Building ofera 54 de locuri de parcare, dintre care 36 amenajate la subsol si 18 la suprafata.
Constructia Century Building a inceput in primavara anului trecut, investitia si constructia fiind realizate de companiile Avivim si Gonen Construct. Companiile nu sunt la primul proiect imobiliar pe piata romaneasca. Printre proiectele anterioare ale celor doua companii se afla Jules Michelett Office Building, care a fost inchiriat in totalitate de Delegatia Comisiei Europene in Romania, 11 Iunie Office Building, precum si Amitim Center, din zona Calea Floreasca, in care se afla in prezent sediile Renault, Aviva si Gillette.
Chiar daca imobilele de birouri de dimensiuni mari, precum Opera Center, Europe House sau Charles de Gaulle Plaza au fost cele mai importante investitii in domeniul spatiilor de birouri in ultimii ani, tot mai multi investitori s-au orientat catre imobile de dimensiuni mici si medii. Acestea au avantajul ca pe langa durata de executie mai redus implica investitii mai putin consistente. In plus raportul dintre cererea si oferta de spatii de birouri face ca orice imobil ce ofera spatii clasa A sa fie imediat absorbit de piata. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO