Companii

Importatorul Honda: vanzarile de motociclete s-au majorat cu aproape 55% in primele cinci luni

Importatorul Honda: vanzarile de motociclete s-au majorat cu aproape 55% in primele cinci luni

Importatorul Honda va deschide doua noi showroom-uri pana la sfarsitul anului

28.06.2007, 14:28 42

Motocicletele Honda, comercializate in reteaua de dealeri a Inter Motorcycle, companie parte a Autoitalia Group, importatorul oficial in Romania al automobilelor marca Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, SsangYong, au inregistrat in primele cinci luni vanzari de 122 de unitati, in timp ce in 2006 s-au comercializat 164 de motociclete.
In prezent reteaua de distributie a motocicletelor Honda numara sase dealeri, in Bucuresti, Baia Mare, Brasov, Braila, Iasi si Constanta.
"Pana la sfarsitul acestui an avem programata deschiderea altor doi dealeri, in timp ce targetul stabilit pentru anul in curs este de 220 de unitati", a declarat Herbert Stein, presedinte al Autoitalia Group.
Honda a detinut in primul trimestru al acestui an 30,4% din piata motocicletelor cu 38 de unitati comercializate.
In aceeasi perioada, Automobile Bavaria, importatorul motocicletelor BMW pe piata locala, a vandut o motocicleta de strada si 8 off-road, in crestere cu doua unitati fata de aceeasi perioada a anului trecut. Incepand cu data de 1 iulie, cand activitatea de import a automobilelor marca BMW va fi preluata de BMW Group, Automobile Bavaria va pastra rolul de importator doar pentru motociclete.
Daca motocicletele de strada au inregistrat o scadere de 8,8% a vanzarilor in primul trimestru, vanzarile de scutere au avansat cu 48,3%, cel mai bine vandut model fiind Peugeot Vivacity.
Reprezentantii B&S Motors, importatorul automobilelor si motocicletelor Suzuki in Romania, estimeaza o crestere a vanzarilor de peste 100% in 2007 a vanzarilor de motociclete. Targetul de vanzari stabilit este de 300 de unitati, comercializate prin intermediul celor doi dealeri actuali si a inca opt noi, care isi vor incepe activitatea la sfarsitul anului curent. In 2006 pe piata locala s-au comercializat 140 de motociclete Suzuki, prin intermediul dealerului din Bucuresti si al celui din Timisoara.
Cel mai bine vandute modele de motociclete si scutere se incadreaza in segmentul de pret 1.000-1.500 de euro, care se adreseaza in primul rand categoriei de varsta cuprinsa intre 16 si 24 de ani. Modelele cu un pret de peste 3.000 de euro sunt achizitionate cu precadere de clienti cu varste de peste 20 de ani.
Importatorii de scutere mizeaza in acest an si pe cererea in crestere a companiilor de curierat, care isi extind activitatile spre orasele din teritoriu.
"In urmatorii ani piata din Romania va evolua cu aproximativ 25%, mentinandu-si ritmul din anii precedenti. Si va continua sa creasca dupa aderarea la Uniunea Europeana. Romania are nevoie de Europa, iar Europa are nevoie de cresterea Romaniei", a subliniat Stein. Vanzarile de autoturisme ale producatorilor interni s-au apreciat in luna mai cu 23%, ajungand la mai mult de 14.600 de unitati fata de aceeasi luna a anului trecut, dupa ce in intervalul ianuarie-aprilie inregistrasera o scadere generala de 14,3% comparativ cu primele luni din 2006, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.
Volumul total al pietei auto din Romania s-a apreciat in luna mai cu aproximativ 40% raportat la aceeasi luna din 2006, ajungand la aproape 38.000 de inmatriculari, si a crescut cu o rata mai mare de doua ori decat cea de aproape 19% aferenta perioadei ianuarie-aprilie. In primele cinci luni pe piata interna s-au comercializat 97.300 de autovehicule de fabricatie interna si externa.
In luna mai productia de autoturisme si vehicule comerciale livrate din uzinele autohtone a fost de aproape 25.450 de unitati (plus 27,5%), din acestea mai mult de 10.000 fiind exportate.
Productia de autoturisme fabricate in Romania a ajuns in primele cinci luni la 94.656 de unitati, in crestere cu 6,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Exporturile au crescut insa intr-un ritm mult mai dinamic, de 33,5%, aferent unui numar de 48.157 de unitati livrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO