Companii

Imsat si-a bugetat afaceri de 120 mil. euro

15.08.2008, 19:30 52

Compania de automatizari industriale Imsat Bucuresti si-a bugetat pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa 120 mil. euro, in crestere cu 50% fata de anul precedent, avand in vedere contractele semnate cu clienti traditionali ai companiei precum SNCFR, RATB sau Metrorex, precum si datorita proiectelor de constructie a unor fabrici de ciment in Letonia si Camerun.
"Exista un potential ridicat pentru dezvoltarea transportului pe cale ferata, instalatii pentru telefonie mobila si a pietei imobiliare, unde vom furniza automatizari industriale. Fabricile de ciment de pe piata locala inca n-au inceput un proces puternic de majorare a capacitatilor, insa avem doua cereri din Europa", a declara pentru ZF Stefan Varfalvi, presedintele Consiliului de Administratie al Imsat.
Compania a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 43 mil. euro, in crestere cu 53,5% fata de intervalul similar din 2007, cand a atins un nivel de 28 mil. euro.
In urmatorii ani, Imsat vizeaza stabilizarea cifrei de afaceri la un nivel de 100-110 mil. euro, majorarile capitalului de lucru pentru a sustine cresteri peste acest nivel fiind greu de operat, a aratat oficialul companiei.
Compania deruleaza sau negociaza viitoare contracte in Franta, Letonia, Camerun, Republica Moldova, Ungaria si Letonia. Totodata, firma are un departament de constructii-montaj industrial, in sectoarele productiei de ciment, sticla sau var.
Pe segmentul echipamentelor electrice, cel mai import client al Imsat este grupul General Electric, pentru care firma din Capitala realizeaza panouri de comanda mobile.
Imsat a fost controlata pana in 2006 de fondul american de investitii Broadhurst Investment, prin NCH Advisors, care a vandut ulterior participatia firmei Tehno Industrial Invest, detinuta de cinci dintre managerii companiei. In luna decembrie a anului 2006, Tehno Industrial Invest a vandut 51% din pachetul de actiuni grupului francez SNEF, care are acelasi obiect de activitate cu IMSAT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO