Companii

In regim integrat, HeidelbergCement isi mareste vanzarile cu 23%

05.08.2004, 00:00 23

Fabricile de ciment Moldocim Bicaz, Casial Deva si Romcif, apartinind grupului german HeidelbergCement, impreuna cu divizia de coordonare a activitatilor celor trei firme, societatea Carpatcement, au fuzionat prin absorbtie, compania nou creata fiind denumita Carpatcement Holding.
Fuziunea celor patru societati este "o etapa naturala a strategiei de dezvoltare a grupului HeidelbergCement in Romania", afirma reprezentantii companiei.
Astfel, numarul de nivele de management va fi redus, iar procesele de planificare si investitii vor fi imbunatatite. Printre beneficii sint enumerate si alocarea corespunzatoare a fondurilor sau utilizarea mai eficienta a resurselor tehnice, logistice si umane.
Carpatcement Holding a preluat patrimoniul societatilor absorbite, rezultand un capital social de peste 10.221 miliarde lei (circa 249 milioane euro), divizat in 102,2 milioane actiuni cu o valoare nominala de 100.000 lei fiecare.
Actionarul majoritar al noii companii este HeidelbergCement Central Europe East Holding BV, care detine 65,66% din titluri. HeidelbergCement Romania BV are o participatie de 33,21%, in timp ce actionarii minoritari controleaza doar 1,13% din totalul actiunilor.
Holdingul CarpatCement Romania mizeaza pentru acest an pe o rata de crestere a cifrei de afaceri de 10% fata de anul trecut, cand valoarea acesteia a fost de 118 mil. euro
Grupul german detine o cota de piata de circa 35% pe piata cimentului, potrivit ultimelor date disponibile, la concurenta cu grupul francez Lafarge - 34%, respectiv elvetienii de la Holcim 31%. Piata cimentului in 2003 a fost de peste 4,7 mil. tone, ceea ce inseamna o valoare estimata a vanzarilor pe piata de profil de 235 - 244 milioane euro.
HeidelbergCement este prezent in Romania din anul 1998, in domeniul productiei de ciment, betoane si agregate. Divizia de betoane, Carpat Beton, are in prezent o retea formata din opt statii de betoane ecologice, la Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Brasov, Timisoara, Iasi si Bacau.
La nivel mondial, HeidelbergCement desfasoara activitati in 50 de tari si are 37.000 de angjati. Cifra de afaceri s-a ridicat anul trecut la 6,3 miliarde euro.
Heidelberg preconizeaza o redresare in cursul anului 2004, mizand pe relansarea industriei germane a materialelor de constructii, dupa o perioada marcata de intensificare a competitiei si scadere a preturilor.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO