Companii

Indesit si-a bugetat afaceri de 70 mil. euro

01.05.2008, 20:18 28

Indesit Romania, filiala locala a producatorului italian de electrocasnice, a inregistrat in primul trimestru o apreciere a afacerilor de 20%, peste cursul general al pietei de 5-7%.
"Se pare ca in cazul vanzarilor, primul trimestru a fost mai slab decat asteptarile. Lumea a fost apatica din punctul de vedere al dispozitiei pentru achizitii, iar toti retailerii dau semne de incetinire", a declarat Eugen Paturan, country manager al Indesit Romania.
Bugetul initial al Indesit prevede in acest an vanzari de
70 de milioane de euro pe plan local, in crestere de la aproximativ 65 mil. euro anul trecut. "In principal am vrea sa urmam piata, cu un plus de 10% si sa ajungem la o cota de 18-19% din piata electrocasnicelor albe mari (frigidere, masini de spalat - n. red.)", a declarat Paturan.
Reprezentantii Indesit au declarat anterior ca piata electrocasnicelor mari s-a ridicat anul trecut la peste 350 de milioane de euro pentru un volum de vanzari de 1,3 milioane de unitati. Potrivit principalilor jucatori din segment, in 2008 piata electrocasnicelor albe mari va ajunge la 400 de milioane de euro, in crestere cu 10-15% fata de anul tecut.
"Este un an electoral, iar o nenorocire nu ne paste. Moneda nationala nu va avea o cadere a cursului, mai ales dupa ce si-a revenit dupa prima parte a anului, astfel ca piata va evolua cu minimum 7%", a spus Paturan.
Portofoliul companiei include marcile Indesit, in segmentul de pret high-end, si Ariston, in segmentul premium, primul generand mai mult de 60% din vanzarile companiei.
In segmentul electrocasnicelor albe Indesit concureaza pe plan local cu producatorii Arctic si Electrolux. Arctic produce aparate frigorifice la Gaesti, inregistrand o cifra de afaceri de 227 de milioane de euro in 2007, in timp ce Electrolux asambleaza aragazuri in fabrica detinuta la Satu Mare. Potrivit ultimelor date, Electrolux inregistrase afaceri mai mari de 111 milioane de euro in primele 9 luni din 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO