Industrie

România va fabrica armament militar în parteneriat public-privat: Va avea de câştigat economia şi securitatea românească

România va fabrica armament militar în parteneriat public-privat: Va avea de câştigat economia şi securitatea românească

Autor: Răzvan Botea

25.06.2019, 15:19 6590

După parteneriatul cu Beretta, compania naţională producătoare de armament Romarm se asociază cu  Pro Optica, companie românească privatizată în 2001, pentru producerea de turele telecomandate la Uzina Automecanică Moreni, arată o informare a Ministerului Economiei.

„Salut acest acord de colaborare, care este de bun augur pentru Uzina Automecanica Moreni şi pentru întreaga industrie naţională de apărare. Este un bun exemplu de colaborare onestă şi de bună-credinţă între operatori economici de stat şi privaţi, care înţeleg că există mai multe beneficii economice în colaborarea strânsă, decât în concurenţa dură, astfel încât, per total, va câştiga economia românească şi securitatea României. Ştiu că atât Uzina de la Moreni, cât şi IOR au capacităţile să ducă la bun sfârşit acest proiect, ceea ce ne va permite să diversificăm portofoliul de produse pe care îl pot oferi companiile de stat din industria naţională de apărare”, spune ministerul economiei, Niculae Bădălău.

Produsele  omologate cu MApN şi fabricate de către Pro Optica, societate interesată acum de externalizarea fabricaţiei, urmează să fie realizate la Uzina Automecanică Moreni, operator economic din industria naţională de apărare. Turelele telecomandate vor intra în portofoliul de fabricaţie al Uzinei Automecanice Moreni. 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO