INS: Afacerile centrelor de comerţ angro au crescut cu peste 8% în primele 4 luni

Secțiune susținută de Medlife Logo

14 iun 2018 Autor: Dan Straut

În perioada ianuarie-aprilie 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (centrele angro) a crescut faţă de perioada similară din 2017 atât ca serie brută, cu 8,2%, cât şi ca serie ajustată sezonier, cu 8,4%, arată datele comunicate joi de Institutul Naţional de Statistică - INS.

Avansul din comerţul angro a avut loc „ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+13,6%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+11%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10,9%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+8,9%), comerţului cu ridicata nespecializat (+8,8%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+7,6%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,9%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+3,1%)”, arată un comunicat al INS.

În aprilie, comparativ cu martie, cifra de afaceri din comerţul angro a scăzut pe ansamblu cu 5,9%, ca urmare a scăderii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-16,6%), comerţului cu ridicata nespecializat (-12,8%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-12%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (-10,8%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-8,6%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-4,1%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-3,2%). Comerţul cu ridicata specializat al altor produse a crescut cu 3,6%.

În aprilie 2018, comparativ cu aprilie 2017, afacerile centrelor angro au înregistrat o creştere cu 12% ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+29,8%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+24,2%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+17,4%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+10,9%), comerţului cu ridicata nespecializat (+9,0%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+7,3%), şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+2,8%). Comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a scăzut cu 3,8%, mai arată datele INS.

În terminologia statisticienilor, cifra de afaceri reprezintă „veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta”. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
COMERŢ ANGRO
, CENTRE COMERCIALE
, STATISTICĂ
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide