Companii

International Alexander din Arad, noul lider al pieţei de transport marfă, cu afaceri de 100 de milioane de euro

International Alexander din Arad, noul lider al pieţei...

Autor: Mirabela Tiron

05.08.2022, 07:30 634

Compania de transport marfă International Alexander din Arad, cu capital românesc, fondată în 2003 de antreprenorul Simion Ioan Apreutese, care a bifat anul trecut două tranzacţii, rămâne liderul pieţei de transport marfă pe cale rutieră, cu afaceri de 502 mil. lei (103 mil. euro) anul trecut, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit datelor publice şi calculelor ZF.

Transportatorul a preluat anul trecut Vio Transgrup din Dâmboviţa, specializată în transporturi interna­ţionale şi transporturi frigo, şi subsidiarele din România şi Cehia ale firmei Brandl Industries.

Cei mai mari 20 de transportatori rutieri de marfă au raportat anul trecut afaceri totale de 5,2 miliarde de lei (1,07 miliarde de euro), în creştere cu 16,8% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Registrul Comerţului şi calculelor făcute de ZF. Companiile adunau aproape 8.500 de angajaţi anul trecut, faţă de 8.900 cu un an în urmă, mai arată datele de la ONRC.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO