Companii

INTERVIU. Cosmin Marinof, managing partner, DerTour: Primele două luni din an au fost similare cu cele din 2019, acum vedem o încetinire, dar ne aşteptăm la o revenire rapidă, oamenii vor să călătorească

Cosmin Marinof, managing partener, DerTour

Cosmin Marinof, managing partener, DerTour

Autor: Miruna Diaconu

17.03.2022, 19:40 158

♦ Directorul agenţiei de turism estimează că anul acesta până la 300.000 de turişti vor merge în vacanţe cu DerTour ♦ Odată cu pandemia, piaţa turistică locală s-a maturizat, astfel că turiştii au început să meargă în vacanţe şi în extrasezon, nu doar în lunile de vară.

Cosmin Marinof, managing partner al agenţiei de turism DerTour, spune că cererea venită din partea turiştilor în primele două luni ale acestui an este la acelaşi nivel cu aceeaşi perioadă din 2019, însă din cauza conflictului declanşat de  Rusia în Ucraina, oamenii stau în această perioadă în expectativă, astfel că rezervările pentru pachetele de vacanţă au de suferit.

„Vânzările au fost aproape de cele din aceeaşi perioadă din 2019. Pot spune că ianuarie a fost chiar mai bun decât ianuarie 2019. Acum este o perioadă mai slabă, dar lucrurile îşi vor reveni. Oamenii sunt dornici să călătorească. Cred că vacanţele sunt parte din categoria lucrurilor esenţiale, nu putem să ne gândim doar la mâncare, după ce ai fost ani la rând în vacanţe, devine o nevoie, mai ales că în ultimii doi ani nu prea au plecat. Primeşti altfel vacanţa acum după ce nu prea ai fost“, spune pentru ZF Cosmin Marinof, managing partner al agenţiei de turism DerTour.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO