Companii

Între subvenţii şi maşini de lux. Suedezii de la Hedin vor să vândă în România Ford F150 cu 120.000 de euro fermierilor

Între subvenţii şi maşini de lux. Suedezii de la...

Autor: Bogdan Alecu

13.03.2024, 00:07 2636

Creşterea unor domenii pre­cum agricultura, construcţiile şi investiţiile realizate de antreprenorii locali i-au determinat pe suedezii de la Hedin Mobility Group să intre pe piaţa locală pentru a vinde prin dealerul Proleasing Motors din Ploieşti pick-upuri Ford F150 - cel mai bine vândut automobil din SUA din ultimii 42 de ani.

„Am început vânzările de Ford F150 în Germania şi Suedia, iar mai departe am mers către Olanda şi Estonia. România este acum a cincea piaţă pe care mergem. Este o piaţă atractivă unde vedem businessuri în creştere în oil&gas, agrobusiness şi construcţii“, a spus Jens Olofsson, product manager în cadrul Hedin US Motor, parte a Hedin Mobility Group. Compania importă şi omolo­ghează oficial în Europa maşinile Ford F150 produse pentru piaţa nord-americană. Preţurile pentru România, în funcţie de versiune, vor fi între 65.500 de euro şi 121.000 de euro fără TVA. Spre exemplu, proiecte de inves­ti­ţii în procesarea grâului, porum­bului, roşiilor sau merelor de peste 1 mld. euro îşi caută finanţarea după ce fondurile euro­pene dedicate aces­tora, în valoare de 210 mil. euro, nu doar că au fost epuizate, ci sunt de cinci ori mai mici decât cererea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO