Companii

Investiţiile private cresc, dar jucătorii încă aşteaptă proiectele publice

Investiţiile private cresc, dar jucătorii încă...

Autor: Ioan Dornescu

19.07.2015, 00:06 26

Dezmorţirea investiţiilor pe segmentul rezidenţial a impulsionat piaţa pavajelor, care a încheiat anul trecut cu un avans de 5-10% faţă de 2013. Livrările producătorilor de pavele şi borduri au fost susţinute şi de investiţiile pe segmentul comercial şi industrial, însă jucătorii aşteaptă mai multe comenzi pe partea lucrărilor publice de infrastructură, care pot ţine piaţa pe verde şi în 2015.

Emil Goţa, directorul general al Elis Pavaje, afirmă că piaţa de pavaje a înregistrat în 2014 o creştere de 10% faţă de anul precedent, când s-a ridicat la 95 de milioane de euro.

„În 2014, piaţa a fost influenţată atât de factori pozitivi, cât şi negativi. Printe factorii pozitivi care au avut o influenţă directă asupra vânzărilor în acest an se numără creşterea vânzărilor pe segmentul rezidenţial şi dezvoltarea unor proiecte mari comerciale şi de infrastructură, iar principalul factor negativ cu care ne confruntăm la nivel de piaţă este în continuare întârzierea plăţilor, care poate duce la blocarea activităţii şi la amânarea termenelor de start pentru proiectele mari industriale şi de infrastructură“, afirmă reprezentantul companiei.

Pe de altă parte, Sebastian Bobu, directorul general al companiei Symmetrica, spune că anul trecut piaţa locală de pavele şi borduri a înregistrat un avans de 5% după cinci ani de stagnare, ajungând la un volum de peste 13 milioane de metri de produse livrate şi o valoare de aproximativ 69 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO