Companii

Investitorul israelian Ofer Lieberson speră să termine în mai 75 de apartamente în sud-vestul Bucureştiului

Ofer Lieberson, proprietarul Tagor

Ofer Lieberson, proprietarul Tagor

Autor: Cristina Cuncea

11.04.2013, 00:03 2252

Dezvoltatorul Tagor, din Israel, a in­vestit până în prezent 6,1 milioane euro în ansamblul rezidenţial Adora Urban Village din zona Şoseaua Alexandrei, în sud-vestul Bucureştiului, prima fază totalizând 75 de apartamente, urmând să fie finalizată pe 30 mai, după cinci ani de la achiziţia terenului.

Ansamblul va fi format din 12 blocuri, cu 578 de apartamente, iar investiţia se va ridica în final la 34 mil. euro, realizată împreună cu fondul britanic de investiţii Patron Capital.

„Am cumpărat terenul pentru proiectul din Şoseaua Alexandriei, de trei hectare, în 2007. A venit criza, din păcate, şi am început să modificăm planurile de dezvoltare pentru toate terenurile pe care le aveam în România, achiziţionate în perioada 2005-2007, să facem apartamente mici şi accesibile. Acesta este primul proiect pe care l-am dezvoltat în România, iar în următoarele trei luni vom începe alte trei investiţii, la Arad - în două-trei săptămâni începem construcţia, la Timişoara-construcţia începe în şase săptămâni- şi în Pipera - care va începe în următoarele luni“, a declarat Ofer Lieberson, proprietarul Tagor.

Primele două blocuri din complexul din Şo­seaua Alexandriei sunt finalizate în pro­porţie de 70-80%, iar vânzarea efectivă a apar­ta­mentelor va începe la Târgul Imobiliar Naţional Timon, care va avea loc săptămâna viitoare.

„Sperăm să vindem toate locuinţele până la sfârşitul anului, iar a doua fază o vom începe după ce vom vinde circa 40-50% din prima fază. Până acum avem rezervări pentru 10% din primele două blocuri. Vom începe în schimb amenajarea unui parc în centrul complexului“, a adăugat Lieberson.

Proiectul este finanţat în proporţie de 50% de către Banca Comercială Carpatica, creditor care se va implica şi în proiectul Tagor de la Timişoara.

Locuinţele au suprafeţe de 40 de metri pătraţi pentru garsonieră, de 53 metri pătraţi pentru două camere şi 75 metri pătraţi pentru trei camere. Preţurile pornesc de la 39.000 euro şi ajung la 75.000 de euro, iar toate apartamentele se încadrează în condiţiile programului Prima Casă. Dezvoltatorul este foarte încrezător în zona în care este construit ansamblul, respectiv la aproximativ 10 km de Piaţa Unirii şi la circa 40 de minute de mers cu maşina în condiţii de trafic relativ intens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO