Companii

Ioan Nani, Antibiotice Iaşi: Exportăm injectabile în valoare de 10 mil. dolari în Vietnam. Estimez că peste 60% din cifra de afaceri a companiei va fi generată de export

Cei mai mari jucători din economie

Ioan Nani, Antibiotice Iaşi: Exportăm injectabile în...

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.06.2019, 11:43 146

Antibiotice Iaşi (ATB) exportă pe piaţa din Vietnam medicamente injectabile în valoare de 10 milioane de dolari, aceasta fiind a doua piaţă ca desfacere pentru producătorul român de medicamente, a spus Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi în cadrul conferinţei „Cei mai mari jucători din economie”.

„România are 40 de milioane de dolari export în Vietnam. Antibicotice Iaşi exportă 10   milioane de dolari pe an în Vietnam. Am câştigat licitaţiile pentru injectabile în toate spitalele din Vietnam, dar nu suntem acolo din cauza unor politici, ci suntem pentru că omul de afacei trebuie să găsească drumul banilor, iar noi acolo l-am găsit. Motivul principal este că am simţit potenţialul zonei. Va fi complicat să menţinem acest potenţial dacă nu facem şi altceva, dacă nu încurajăm o politică de export acolo”, a spus Ioan Nani.

El a adăugat că vrea să investească într-un centru de producţie în Vietnam şi estimează că anul acesta exportul de medicamente va creşte şi va genera peste 60% din cifra de afaceri a Antibiotice Iaşi.

„Avem în prezent o pondere de 50% din cifra de afaceri în export. În urmă cu 10 ani exportam în valoare de 5 milioane de dolari, iar acum tindem să ajungem la 60% din cifra de afaceri generată de export.”

De asemenea, Ioan Nani a menţionat că una dintre problemele majore cu care se confruntă industria farmaceutică este că România nu produce anumite elemente de care are nevoie acest domeniu, precum ambalajele.

„Doar 20% din lucrurile de care avem nevoie se găsesc în România şi 80% din ele trebuie să le aduci de peste tot.”

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO