Companii

Ioana Radu, fiica lui Octavian Radu, ţinteşte vânzări de 2,5 mil. euro din distribuţia de jucării

Ioana Radu, fiica lui Octavian Radu, ţinteşte vânzări de 2,5 mil. euro din distribuţia de jucării

Ioana Radu von Saucken

Autor: Georgiana Mihalache

23.11.2017, 00:07 2740

Ioana Radu von Saucken, fiica antre­prenorului Octavian Radu, pro­prie­tarul lanţului de librării Diverta, a dus businessul Ara Toys la 2 mil. euro anul trecut, la zece ani du­pă ce a preluat compania pe pier­dere, iar planurile antre­pre­noarei urmă­resc atin­ger­ea unei cifre de afaceri de 2,5 mil. euro anul acesta.

„Am investit foarte mult în mar­ke­ting. Anul acesta o să creştem, dar este greu să estimez pentru că noi fa­cem circa 50% din rulaj luna aceasta şi luna viitoare. Noi deja am depăşit ci­fra de anul trecut şi vom avea între 2,5 mil. euro şi 3 mil. euro anul aces­ta“, a spus Ioana Radu von Saucken.

Ea a preluat în urmă cu zece ani com­pania Ara Toys, care se ocupa de li­vrarea jucăriilor în magazinele Di­ver­­ta, dar înregistra pierderi şi a dus-o la afaceri de aproape 10 mil. lei după ce a schimbat modelul de busi­ness şi a început să dis­tri­bu­ie către mai mulţi jucători.

Antreprenoarea spune că a fost con­vin­să de tatăl său să par­ticipe la târgul de jucării de la Nürnberg, în Ger­ma­nia, după care i-a pro­pus să preia Ara Toys, iar ce a făcut ea diferit a fost să renunţe la partea de achiziţie de jucării doar pen­tru Diverta şi să devină distri­buitor exclusiv al mai multor bran­duri de jucării.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO