Companii

Israelienii de la Plaza Centers fac mall de 40 mil. euro la Slatina

14.08.2008, 19:50 76

Compania israeliana Plaza Centers, implicata in realizarea proiectului de pe terenul Casei Radio din Capitala, va investi 40 mil. euro in constructia unui mall la Slatina, valoare cu 60% mai mare decat cea anuntata anul trecut.
Israelienii au in plan dezvoltarea a circa 15 proiecte comerciale pe piata locala in urmatorii ani, printre orasele vizate fiind si Bacau, Sibiu, Cluj-Napoca si Craiova. Slatina este unul dintre cele mai industrializate orase din Romania, printre cele mai mari companii numarandu-se Alro Slatina, fabrica de anvelope Pirelli sau TMK-Artrom, care au majorat nivelul de trai al locuitorilor din oras.
Dezvoltatorul a depus documentatia la autoritatile locale pentru aprobarea constructiei mall-ului desfasurat pe o suprafata de aproximativ 24.000 de metri patrati din nord-vestul orasului. Plaza Centers a anuntat in urma cu un an ca a cumparat un teren cu suprafata de 20.000 de metri patrati in orasul Slatina, unde va construi un complex comercial, pentru care va investi 24,5 milioane de euro. Proiectul denumit Slatina Plaza va avea o suprafata totala construita de 44.000 metri patrati si va include o parcare de 500 de locuri, pe patru niveluri.
Suprafata inchiriabila, de 17.000 metri patrati, va fi dispusa pe doua niveluri cuprinzand un supermarket, un magazin de electronice si electrocasnice, magazine de moda, o zona cu restaurante si cafenele, un loc de joaca pentru copii si un fantasy park.
"Plaza Centers a depus actele la comisia locala de urbanism si asteapta autorizatia de constructie pentru a incepe lucrarile. Slatina este capitala de judet si un oras puternic industrializat, care necesita in acest moment si locuri de petrecere a timpului liber. Vom investi circa 40 de milioane de euro in singurul mall din judetul Olt, pentru a raspunde nevoilor locuitorilor judetului. Estimam ca vom inaugura mallul la finalul anului urmator", a declarat Luc Ronsmans, country manager Plaza Centers Romania.
Plaza Centers este unul dintre cei mai importanti developeri de pe piata romaneasca. Compania are in curs de constructie sapte proiecte, care vor totaliza investitii de doua miliarde euro in patru ani. Celelalte proiecte sunt situate in Bucuresti, Hunedoara, Iasi, Miercurea Ciuc, Targu Mures si Timisoara.
Cel mai mare proiect, cu o suprafata de 500.000 de metri patrati, este Dambovita Center din Bucuresti, dezvoltat in parteneriat cu statul. Valoarea proiectului este estimata la circa 500 de milioane de euro. Compania Plaza Centers detine 75% din capitalul firmei Dambovita Center, dezvoltatorul proiectului, statul are o participatie de 15%, prin Compania Nationala de Investitii, diferenta fiind administrata de grupul turc Kucuk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO