• Leu / EUR4.7383
  • Leu / GBP5.3832
  • Leu / USD4.2016
Companii

Iulius Group si-a refinantat mall-ul din Timisoara cu 50 mil. euro

Secțiune susținută de Medlife Logo

Iulius Group, compania detinuta de omul de afaceri Iulian Dascalu, a obtinut un imprumut de 50 de milioane de euro din partea Bank Austria Creditanstalt pentru refinantarea centrului comercial Iulius Mall din Timisoara.

Finantarea acordata de Bank Austria Creditanstalt si aranjata de HVB Bank Romania (fac parte din acelasi grup) reprezinta una dintre cele mai importante din acest an pe segmentul comercial, fiind acordata pe o perioada de zece ani. "Refinantarea nu este o regula, insa in acest caz, conditiile au fost foarte bune", spune Iulian Dascalu, presedintele Iulius Group.

El spune ca si primul credit acordat de BCR pentru dezvoltarea Iulius Mall Timisoara - de 37 de milioane de euro, era acordat pe o perioada comparabila.

Valoarea totala a investitiei implicate de Iulius Mall Timisoara a fost de 45 de milioane de euro, aproximativ 8 milioane de euro fiind din sursele proprii ale Iulius Group.

Deschis in luna octombrie, Iulius Mall Timisoara are o suprafata construita de 83.000 metri patrati, desfasurata pe patru niveluri (demisol, parter, etaj si teresa), la care se adauga o parcare cu 1.500 de locuri. Pe masura ce numarul de proiecte comerciale anuntate pentru Capitala si marile orase de provincie s-a extins, bancile au incercat sa profite tot mai mult de aceasta oportunitate.

Bank Austria Creditanstalt si HVB Bank Romania au mai fost implicate in acest an intr-o finantare de anvergura in domeniul comercial, prin acordarea companiei Anchor Grup a unui credit in valoare de 124 mil. euro.

Creditul era destinat constructiei unei cladiri de birouri si refinantarii centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania din Capitala.

Hyparlo, operatorul hypermarketurilor Carrefour pe piata romaneasca, obtinuse la randul sau in aceasta toamna o finantare de 100 de milioane de euro pentru continuarea expansiunii pe piata locala. Imprumutul obtinut de la un consortiu de banci alcatuit din BRD - Groupe Societe Generale, in calitate de agent si aranjor, si Raiffeisen Bank, ING Romania si Volksbank Romania, era acordat pe o perioada de sapte ani.

Imprumutul se adauga celor 50 de milioane de euro pe care Hyparlo le contractase anterior printr-un credit aranjat tot de BRD si care fusese folosit pentru finantarea expansiunii din acest an. Si compania detinuta de omul de afaceri Iulian Dascalu are in plan pentru urmatorii ani complexuri comerciale in principal in orasele cu o populatie de peste 200.000 locuitori.

Recent, Iulius Group a fost desemnata castigatoarea licitatei pentru concesionarea unui teren de sapte hectare in Cluj-Napoca pe care se va construi un nou complex comercial. Valoarea investitiei se ridica la 48 de milioane de euro, proiectul urmand sa fie finalizat in termen de 22 de luni de la semnarea contractului, conform lui Dascalu.

"Vom urmari aceeasi strategie de contractare a unor credite bancare si pentru proiectele urmatoare", adauga Dascalu.

Iulius Group SRL a fost infiintata in anul 1991, asociatul unic fiind Iulian Dascalu.

Societatea mai are in administrare centrul comercial Terra din Timisoara (deschis in decembrie 1996) si Iulius Mall Iasi (inauguat in aprilie 2000).

Iulius Mall Iasi a implicat in momentul deschiderii (2000) o investitie de 7,6 milioane de euro, o parte fiind finantata de Emporiki Bank. Complexul a fost extins ulterior in urma unei investitii de 6 milioane de euro, finantarea fiind asigurata de aceeasi banca.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7383
Diferență: -0,1433
Ieri: 4.7451
Azi: 4.2016
Diferență: -0,1995
Ieri: 4.2100
Azi: 5.3832
Diferență: -0,3923
Ieri: 5.4044
Azi: 4.1734
Diferență: -0,0216
Ieri: 4.1743