Companii

Ce joburi au fost la mare căutare în luna ianuarie: peste 300.000 de aplicări în retail, 100.000 în prestări servicii şi tot atâtea în IT şi aproape 90.000 în bănci şi servicii financiare. Românii rămân reticenţi să aplice pentru joburi în străinătate

Ce joburi au fost la mare căutare în luna ianuarie:...

Autor: Roxana Rosu

04.02.2021, 10:06 225

Aproximativ 60.000 de candidaţi din categoriile de experienţă mid-level (2-5 ani de experienţă), senior level (peste 5 ani de experienţă) sau manageri au aplicat în luna ianuarie pe eJobs.ro pentru un loc de muncă în România sau în străinătate.

Cele mai căutate au fost joburile postate de angajatorii din retail, prestări servicii, IT ori banking şi servicii financare, aceste domenii cumulând aproape 600.000 de aplicări.

Alte domenii care au atras candidaţi au fost industria alimentară, construcţiile, auto, publicitate / marketing / PR sau farma.

”Începutul de an a fost unul în care specialiştii pare că s-au reactivat. Asta şi pentru că au văzut că a crescut exponenţial numărul de locuri de muncă din piaţă, inclusiv cele compatibile cu nivelul lor de pregătire şi experienţă. Dincolo de numărul mare de joburi din retail şi din call-centere, luna ianuarie a venit cu multe oferte în sectoare precum banking, IT sau farma, iar candidaţii cu experienţă vor să profite de aceste ferestre de oportunitate”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În acelaşi timp, peste 60.000 de aplicări au fost depuse şi pentru joburile din străinătate. La fel ca în anii trecuţi, cei mai mulţi candidaţi au optat pentru un loc de muncă în Germania, Olanda, Marea Britanie, Franţa sau Danemarca, în timp ce Italia şi Spania sunt prezente mai degrabă în aplicările candidaţilor fără experienţă sau ale celor din categoria blue-collar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO