Companii

KeysFin: Topul companiilor cu capital german din România este alcătuit preponderent din retaileri, dar industria prelucrătoare conduce la nivelul profitabilităţii

KeysFin: Topul companiilor cu capital german din România...

Autor: Roxana Rosu

02.10.2019, 16:02 191

Primele zece companii cu capital majoritar german active pe piaţa din România au avut împreună o cifră de afaceri de 12 miliarde euro în 2018, patru dintre aceastea fiind retaileri, respectiv Kaufland, Lidl, Selgros şi Rewe, arată o analiză realizată de KeysFin.

Totuşi, chiar dacă sectorul de retail este cel mai bine reprezentat din punct de vedere numeric în top, la nivelul profitabilităţii a fost devansat de industria prelucrătoare, cu un profit net cumulat de 508 mil.euro. Locul doi este ocupat de comerţ, cu 488 mil.euro, urmat la distanţă destul de mare de activităţi profesionale (144 mil.eur).

Cea mai mare companie cu acţionariat direct, majoritar german după cifra de afaceri din 2018 prezentă pe plan local este Kaufland România (2,3 miliarde de euro), urmată de British American Tobacco (România) Trading (2 miliarde de euro) şi Lidl Discount (1,7 miliarde de euro). Următorii retaileri prezenţi în top 10 sunt Selgros Cash&Carry (799,4 mil.euro) - locul 6 şi Rewe România (742,2 mil.euro) - locul 7.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO