Companii

Lanţul de farmacii Mini Farm, cea mai mare reţea din zona Dobrogei, vrea să preia nouă farmacii din Capitală. Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia

Lanţul de farmacii Mini Farm, cea mai mare reţea din...

Autor: Mirabela Tiron

30.08.2023, 09:30 775

♦ Lanţul a ajuns la 100 de farmacii în Tulcea, Constanţa, Bucureşti şi 500 de angajaţi.

Consiliul Concurenţei analizează tran­zac­ţia prin care lanţul de farmacii Mini Farm, cea mai mare reţea din zona Dobrogei, in­ten­ţionează să preia nouă farmacii aparţi­nând companiilor Farmacia Elixirfarm Impex şi Farmacia Kogălniceanu din judeţul Ilfov. Cele 9 unităţi farmaceutice care fac o­biectul tranzacţiei sunt localizate în Bucureşti.

„În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care va evalua operaţiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concuren­ţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege“, potrivit unui comunicat de presă emis de Consiliul Concurenţei. Farmaciile ce vor fi preluate activează, de asemenea, pe piaţa comerţului cu amănuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice prin magazine specializate, arată Consiliul Concurenţei.

Farmacia Elixirfarm Impex din judeţul Ilfov a avut anul trecut afaceri de 25,9 milioa­ne de lei şi profit net de 115.000 lei, la 48 de angajaţi, în timp ce Farmacia Kogălniceanu din judeţul Ilfov a avut anul trecut 10,7 mili­oane de lei cifră de afaceri şi pierderi de 477.000 lei, arată mfinante.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO