Companii

Liberty Galaţi investeşte 40 mil. lei într-o linie de producţie de ţevi şi conducte acoperite. Prasanta Mishra, director executiv: Continuăm să extindem portofoliul de produse cu valoare adăugată ridicată şi să creştem flexibilitatea şi profitabilitatea producţiei

Prasanta Mishra, director executiv LIBERTY Galaţi

Prasanta Mishra, director executiv LIBERTY Galaţi

Autor: Cristina Bellu, Răzvan Botea

09.05.2023, 12:15 325

Liberty Galaţi, cel mai mare producător de oţel din ţară, anunţă o investiţie de 40 de mil. de euro în producţia de ţevi şi conducte.

„Liberty Galaţi adaugă în portofoliul de produse cu valoare adăugată ridicată ţevi şi conducte acoperite în interior şi exterior, în urma instalării unei linii de producţie state-of-the-art în cadrul Liberty Tubular Products Galaţi, investiţie de peste 40 mil. lei”, anunţă reprezentanţii companiei. 

Noua linie va permite companiei să devină singurul furnizor din regiune de ţevi şi conducte acoperite, obţinute din propria producţie de tablă groasă, şi să ofere soluţii end-to-end clienţilor săi din România, Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi America.

"Implementarea noii linii automatizate de acoperire a ţevilor şi conductelor este încă un pas important în strategia LIBERTY Galaţi de extindere a portofoliului de produse cu valoare adăugată ridicată şi de creştere a flexibilităţii şi profitabilităţii producţiei. Prin această investiţie, putem produce ţevi acoperite, utilizând tabla fabricată la Galaţi, şi putem prelucra produse premium pentru clienţii din România şi din Europa.(...) În acelaşi timp, continuăm să investim în flexibilitatea operaţiunilor noastre de producţie şi în transformarea Greensteel", spune Prasanta Mishra, director executiv LIBERTY Galaţi.

Piaţa globală de ţevi şi conducte acoperite în interior şi exterior este estimată la peste 8 miliarde de dolari, din care piaţa europeană are o valoare de aproximativ 1,6 miliarde de dolari, cu o creştere estimată de circa 3,5% anual până în 2031.

Cu o capacitate de 100.000 de tone pe an, linia asigură spălarea, uscarea, şablarea, inspecţia şi acoperirea cu straturi succesive de epoxi, adeziv, polietilenă/polipropilenă, precum şi - la cerere – cu spumă polipropilenică, mai transmit reprezentanţii companiei. „ Pe lângă aceste straturi acoperite pe suprafaţa exterioară a ţevilor şi conductelor, noua linie de producţie poate efectua şi protecţia suprafeţei interioare cu răşină epoxidică. Protejate în acest mod, ţevile şi conductele pot fi utilizate la transportul petrolului şi gazelor naturale, apei sau altor substanţe lichide, fiind acreditate în conformitate cu standardele API 5L şi ISO 3183/ ediţia a patra 2019-10.”

LIBERTY Steel Group face parte din Alianţa GFG, un grup global de companii şi investiţii deţinut de Sanjeev Gupta şi familia sa. Alianţa este structurată pe trei piloni industriali - LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminium Group şi SIMEC Energy Group – care operează independent. GFG Alliance are 35.000 de angajaţi în 30 de ţări şi venituri de peste 20 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO