Companii

Lindab mentine marja operationala la 15%

09.04.2008, 19:51 13

Lindab Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme metalice si de ventilatie de pe piata, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 54 de milioane de euro, in crestere cu 15% fata de anul trecut, ritm mai scazut fata de avansul raportat de companie in ultimii ani.
"Ritmul descrescator de crestere al cifrei de afaceri se datoreaza faptului ca dezvoltatorii de proiecte imobiliare se orienteaza mai mult spre proiecte pe verticala, adica blocuri, in detrimentul caselor, pentru rentabilizarea investitiei", a declarat Andrei Sulyok, director general al Lindab Romania.
Compania a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri de 23%, atingand valoarea de 46,7 mil. euro, in timp ce in 2006 raportase o crestere de 26% fata de anul precedent.
Cele mai mari vanzari de invelitori, circa 20%, sunt realizate in centrul si in jurul Capitalei, unde se inregistreaza cele mai multe investitii imobiliare de tip case. "In celelalte regiuni din tara avem distributie uniforma, zona Bucurestiului fiind cea care inregistreaza cea mai mare crestere", a spus el.
Compania a deschis anul trecut in Floresti, judetul Cluj, primul centru de vanzare dedicat produselor de ventilatie, in urma unei investitii de aproximativ 100.000 de euro. De asemenea, un centru similar a fost deschis si in Constanta, in parteneriat cu unul dintre distribuitorii companiei.
"Vom mai deschide doua centre de vanzare in Timisoara si Bacau in urmatorii ani", a declarat Andrei Sulyok.
Profitul operational (EBITDA - castigul inainte de plata dobanzilor, impozitelor, includerea deprecierii si a amortizarii) a fost anul trecut de aproximativ 7,2 milioane de euro, marja fiind de 15,3%. "Intentionam sa mentinem constanta aceasta marja operationala si anul acesta", a mai precizat el.
Profilurile metalice au cea mai mare pondere in afacerile companiei, generand vanzari de 44 de milioane de euro anul trecut, o crestere de 22% fata de anul precedent. Diferenta de 2,8 milioane de euro este data de sistemele de ventilatii, care au avut o crestere de 40% comparativ cu 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO