Companii

Lipsa componentelor electronice continuă să destabilizeze producţia. Ford a revenit la volumele din ianuarie 2020, Dacia a coborât la jumătatea volumelor din 2019

Lipsa componentelor electronice continuă să...

Autor: Bogdan Alecu

15.02.2022, 19:00 169

♦  Disponibilitatea componentelor electronice influenţează direct producţia de maşini şi în 2022. O limitare a acestora poate aduce chiar o înjumătăţire a producţiei într-o lună.

Producţia de maşini a scăzut cu 8% în ianuarie 2022 faţă de perioada similară din 2021 la 35.171 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Ford a devenit în premieră uzina cu cele mai mari volume în ianuarie, uzina de la Craiova livrând în ianuarie 19.355 de maşini, cu 4% faţă de perioada similară de anul trecut şi un volum similar cu cel din ianuarie 2020 când producţia lui Puma accelera.

Ford Puma a fost cel mai bine vândut model Ford în 2021 iar anul acesta compania se aşteaptă să revină pe profit în Europa pe măsură ce pierderile s-au redus anul trecut. Mai mult, americanii mizează pe maşinile electrice şi pe utilitare în Europa, iar la Craiova vor produce anul viitor o utilitară de clasă mică, iar aceasta va avea din 2024 şi o versiune electrică, devenind astfel primul automobil electric produs în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO