Companii

Livia Mihalache, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani: Nu avem niciun aparat de testat pentru coronavirus. Urmează să primim două aparate PCR

Livia Mihalache, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă...

Autor: Alexandra Cepăreanu

01.04.2020, 20:31 378

Livia Mihalache, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani spune că în prezent spitalul nu deţine niciun aparat de testare pentru coronavirus de tip PCR, iar probele recoltate pentru testare sunt trimise la Iaşi.

„Urmează să primim un aparat din donaţie/sponsorizare şi un aparat de la Ministerul Sănătăţii. Probele pentru testare sunt trimise la Iaşi”, a spus pentru ZF Livia Mihalache, manager SJU Mavromati Botoşani.

În cadrul spitalului lucrează un număr de 1.785 de cadre medicale. Până în prezent, spitalul a reuşit să se aprovizioneze cu echipamente de protecţie din achiziţii direct de la furnizori, din donaţii, sponsorizări şi de la Ministerul Sănătăţii, a adăugat Livia Mihalache.

„Situaţia echipamentelor de protecţie pentru cadrele medicale este aceeaşi ca la nivelul întregii ţări. Ministerul Sănătăţii asigură 90% din preţul de achiziţie a unui aparat de testare PCR. Ministerului Sănătăţii s-au solicitat aparatură pentru AŢI, aparate de testare şi teste pentru depistarea infectării cu noul coronavirus, echipamente de protecţie , dezinfectanţi şi alte produse necesare în această perioadă.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO