Companii

Liviu Dobre, CEO, Agricover Holding: Este foarte importantă agricultura de precizie pentru că ea va ajuta la eficienţa economică a fermelor. Majoritatea companiilor din agribusiness se uită astăzi către această nouă agricultură şi cred că trebuie cu toţii să ne uităm spre viitor

Liviu Dobre, CEO, Agricover Holding: Nu anticipăm probleme majore, dar este un an în care toţi jucătorii trebuie să sprijine sectorul producţiei agricole.

Liviu Dobre, CEO, Agricover Holding: Nu anticipăm probleme majore, dar este un an în care toţi jucătorii trebuie să sprijine sectorul producţiei agricole.

Autor: Alexandra Matei

14.11.2023, 16:40 98

♦ Pentru ca fermierii români să îşi poată creşte valoarea adăugată este nevoie de o schimbare a tehnologiilor în ferme şi de schimbarea generaţională.

Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding, una dintre cele mai cunoscute afaceri din agrobusiness, este de părere că trecerea către agricultura de precizie este cel mai important pas pe care fermele româneşti trebuie să îl facă pentru a îşi eficientiza activitatea, iar multe dintre companiile din agribusiness deja au început să se uite către această nouă agricultură.

„Fermierii trebuie să devină din ce în ce mai eficienţi, să îşi optimizeze costurile şi să adopte tehnologiile potrivite. Este foarte importantă agricultura de precizie, de a aplica ceea ce trebuie, cât trebuie şi când trebuie, lucrul acesta ajutând la eficienţa economică a fermelor. Majoritatea companiilor din agribusiness se uită astăzi către această nouă agricultură. Trebuie cu toţii să ne uităm spre viitor“, a spus Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding, care a fost prezent la conferinţa ZF Agriculture Summit 2023.

Agricover Holding, grup ale cărui baze au fost puse în anul 2000, este una dintre cele mai cunoscute afaceri din agrobusiness. La început, operaţiunile erau concentrate într-o singură companie rezultată din fuziunea dintre Ulvex şi Comcereal, oferind servicii de însilozare, procesare primară şi comerţcu cereale, precum şi rafinarea uleiului de floarea-soarelui alimentar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO