Companii

Locuinte noi in Bucuresti, jumatate fata de anul trecut

06.01.2010, 23:11 22

Numarul locuintelor noi finalizate in Bucuresti in acest an vascadea cu circa 50% fata de 2009, pana la 3.000-3.500 de unitati,ca urmare a scaderii numarului de tranzactii ce a provocat blocareaa numeroase proiecte, potrivit unei analize ZF, pe bazainformatiilor furnizate de catre dezvoltatorii imobiliari.

Anul acesta vor fi finalizate in special proiecte mici, de circa200 de apartamente, incepute inca din 2008 si in care aproximativjumatate dintre apartamente sunt deja vandute.

Printre cele mai importante proiecte in care vor fi livrateapartamente in acest an se numara UpGround (Pipera), Pallady Towers(Titan), Vivenda (Basarabiei), Serena (Viilor) sau Ten Blocks(Militari).

In primele noua luni ale anului trecut in regiuneaBucuresti-Ilfov au fost finalizate 4.800 de locuinte noi, potrivitdatelor de la Institutul National de Statistica. Cel mai probabil,numarul total de locuinte finalizate in 2009 este mult mai mare,tinand cont ca o buna parte din proiectele mari (Asmita, DoamnaGhica Plaza, Rasarit de Soare) au fost finalizate in ultimele luniale anului. Preturile au scazut in medie cu 10-20% pe parcursulanului trecut si variaza acum intre 900 si 1.800 de euro/metrulpatrat construit pentru cele mai multe dintre proiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO