Companii

Loteria a anunţat sec că a „vândut“ pe 15 ani grupului Novomatic afacerea cu păcănele

Loteria a anunţat sec că a „vândut“ pe 15 ani...

Autor: Mirabela Tiron

28.10.2013, 00:07 260
Loteria, o companie cu afaceri de un miliard de lei anul trecut (circa 227 de milioane de euro) şi o „vacă de muls“ pentru toate guvernele şi partidele la guvernare, a anunţat sec, printr-un comunicat de presă trimis vineri la prânz, că a încheiat un „parteneriat“ cu grupul austriac Novomatic în afacerea cu „păcănele“, businessul care aduce companiei de stat aproape jumătate din încasări.
 
Contractul cu Novomatic, care va furniza noile echipamente de videoloterie (jocurile numite popular păcănele-n.red.), este pe 15 ani, potrivit Loteriei. Prin acest contract Loteriei i se garantează „un venit proporţional, de minimum 75 milioane de euro“, mai precizează Loteria, care nu spune însă dacă acest venit va fi anual sau pe toată perioada contractului.
 
În ultimii zece ani Loteria a avut pentru aceste echipamente de videoloterie un contract considerat păgubos cu grecii de la Intralot şi Intracom, care va expira la finalul lui noiembrie. „În urma unor negocieri, finalizate cu succes, şi a unei proceduri de selecţie la care au participat cinci dintre cele mai importante companii la nivel internaţional în domeniul terminalelor  de videoloterie, Loteria a selectat compania Novomatic pentru furnizarea unui număr de 10.000 de terminale de videoloterie, inclusiv sistemul de videoloterie aferent“, a anunţat Loteria. Nu au fost oferite informaţii legate de cum s-a făcut această selecţie sau care au fost celelalte companii luate în considerare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO