• Leu / EUR4.7216
  • Leu / GBP5.2121
  • Leu / USD4.2706
Companii

Luni este ziua preferată de români pentru cumpărături online. În săptămâna dinainte de Crăciun tranzacţiile cresc cu 75%

Luni este ziua preferată de români pentru cumpărături online. În săptămâna dinainte de Crăciun tranzacţiile cresc cu 75%

Autor: Roxana Rosu

14 dec 2017 108

Românii fac achiziţii pe magazinele online în special în timpul săptămânii, luni fiind cea mai populară zi, iar sâmbătă la polul opus este, în timp ce cele mai bune rezultate se înregistrează cu o săptămână înaintea Crăciunului, potrivit RTB House, una dintre primele companii de retargeting.

Analiza companiei arată că vizitatorii magazinelor online cumpără cel mai mult în zilele de luni (cu 38% mai mult faţă de medie) şi cel mai puţin în cele de sâmbătă (cu 22% mai puţin).

La mijlocul lunii decembrie, popularitatea magazinelor online se diminuează: vizitele scad cu 22%, iar cumpărăturile cu 41%. Imediat după Ajunul Crăciunului, utilizatorii de internet încep din nou să dea click pe reclame, ceea ce indică în mod clar interes pentru ofertele de sezon.

„Creşterea ratelor de click arată clar dorinţa consumatorilor de a profita de oferte specifice. Cu cât este mai personalizat mesajul, cu atât sunt mai mari şansele să atragă potenţialii clienţi. Retargetingul şi inteligenţa artificială utilizate de RTB House joacă un rol important aici, întrucât cu ajutorul lor pot fi propuse oferte bazate pe interesele utilizatorilor”, a declarat Cătălin Emilian, RTB House.

În România, utilizatorii accesează magazine online în principal în timpul săptămânii. Cele mai bune rezultate se înregistrează cu o săptămână înaintea Crăciunului: în ziua de luni, accesările cresc cu 21% faţă de media lunii decembrie. Acelaşi trend ascendent poate fi remarcat şi în cazul tranzacţiilor: în aceeaşi zi de luni, procentele cresc cu 75%.

În zilele de Crăciun, românii accesează magazinele online extrem de rar, cu 36% mai puţin faţă de restul lunii. Iar în ce priveşte tranzacţiile efectuate, acestea scad cu 56%. Spre deosebire de utilizatorii din alte ţări, românii arată cel mai mare interes faţă de reclame la începutul lunii decembrie.

„Pentru a încuraja tranzacţiile în a doua jumătate a lunii decembrie, e recomandat ca în campaniile de promovare să punem accentul pe posibilitatea de livrare până de Crăciun sau să orientăm activităţile de promovare online către vânzările din offline, în cazul în care avem magazine fizice”, a completat Cătălin Emilian.

Deşi utilizatorii accesează magazinele online mai puţin în zilele de Crăciun, dau în continuare click pe reclame. Pe 25 şi 26 decembrie, utilizatorii dau click pe bannere cu 10-11% mai mult decât media lunii decembrie. Imediat după Crăciun, cumpărăturile efective cresc brusc. 

 
Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7216
Diferență: -0,1438
Ieri: 4.7260
Azi: 4.2706
Diferență: 0,3077
Ieri: 4.2652
Azi: 5.2121
Diferență: 0,9921
Ieri: 5.1738
Azi: 4.3268
Diferență: -0,5196
Ieri: 4.3396