Companii

Müjdat Tiryaki, Ford Otosan Craiova: România nu este o ţară low-cost. Aici trebuie să vii cu valoare adăugată dacă vrei un business sustenabil. Vom avea producţie record atât de maşini cât şi de motoare în 2023 şi 2024

Uzina Ford Otosan de la Craiova

Uzina Ford Otosan de la Craiova

Autor: Bogdan Alecu

18.11.2023, 11:31 353

♦ Ford Otosan România a recrutat 1.300 de noi angajaţi pentru a produce noile Transit şi Tourneo Courier la Craiova ♦ Va creşte şi capacitatea de producţie motoare EcoBoost, după ce a crescut cea pentru maşini ♦ Ford Otosan derulează o investiţie de 490 mil. euro pentru a sprijini producţia noii generaţii a gamei Courier la uzina sa din Craiova.

Ford Otosan România a de­marat oficial în octombrie producţia noii game Courier la Craiova, la un an şi trei luni de când compania joint-venture între Ford Motor Company şi grupul Koç a preluat oficial uzina din România, iar acum pregătirile se îndreaptă către electrificare - în 2024 vor fi lansate atât versiunile elec­trice ale acestora, cât şi una pentru Puma.

„Suntem pregătiţi mai departe pentru noi provocări. Acum vorbim despre vre­muri frumoase, în care lansăm noi auto­mobile în producţie. Mai departe vom lansa versiunile electrice ale Puma şi Courier. Am crescut acum capacitatea de producţie, după un an 2023 de tranziţie, de achiziţie, am livrat producţie record, anul trecut fiind cel mai bun din istoria de 47 de ani a uzinei de la Craiova. Va urma acum un record în 2023 şi un altul în 2024, şi nu doar în uzina de maşini, ci şi în cea de motoare“, a spus Müjdat Tiryaki, preşedintele Ford Otosan România, în cadrul evenimentului Auto­motive Forum 2023.

În urma investiţiei de 490 mil. euro a­nun­ţate în iulie 2023 odată cu preluarea uzi­nei de la Craiova de Ford Otosan, va creşte atât capacitatea totală de producţie de la 250.000 la 272.000 de vehicule pe an cât şi cea de motoare de la 270.000 la 350.000 pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO