Companii

Medicii vor putea să lucreze în spitalele publice ori private şi după vârsta de pensionare

Medicii vor putea să lucreze în spitalele publice ori...

Autor: Ioana David

05.11.2014, 12:34 735

Colegiul Medicilor din România (CMR) a anunţat astăzi că a reglementat situaţia medicilor care au împlinit vârsta de pensionare, permiţându-le să îşi continue activitatea în sectorul public, dacă postul scos la concurs nu se ocupă de un medic mai tânăr.

”Dacă postul nu se ocupă în urma scoaterii la concurs, avizăm prelungirea activităţii pentru medicii pensionari pentru a nu bloca activitatea spitalului. Avem situaţii în ţară, în care s-ar închide secţii, dacă nu ar lucra medicii pensionari, cum este cazul Spitalului Judeţean Tulcea. Dar, acolo unde se pot înscrie medici tineri la concurs, nu încurajăm prelungirea la nesfârşit a activităţii medicilor pensionari”, a declarat Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Decizia CMR prevede că un medic îşi poate continua activitatea peste vârsta legală de pensionare (65 de ani) numai în situaţii excepţionale, respectiv există există deficit de personal medical sau în zone defavorizate şi doar pe perioada în care postul urmează să fie scos la concurs. Medicii îşi pot continua activitatea medicală peste vârsta de pensionare şi în unităţi sanitare private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO