• Leu / EUR4.9461
  • Leu / GBP5.7088
  • Leu / USD4.7286
Companii

Medicover lansează o platformă video pentru sfaturi medicale online. Radu Gorduza, CEO: Platforma intermediază doar sfaturi şi opinii specializate, medicii nu eliberează rapoarte sau reţete medicale la finalul întâlnirii

Medicover lansează o platformă video pentru sfaturi medicale online. Radu Gorduza, CEO: Platforma intermediază doar sfaturi şi opinii specializate, medicii nu eliberează rapoarte sau reţete medicale la finalul întâlnirii

Radu Gorduza, CEO Medicover România

Autor: Cristina Bellu

23.03.2020, 10:19 228

Medicover România, unul dintre cei mai mari furnizori privaţi de servicii medicale, anunţă că a dezvoltat împreună cu Atlas Help serviciul MediCall,  platformă medicală destinată să reducă nevoia de circulaţie şi interacţiune socială a românilor în contextul restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului. 

“MediCall e o soluţie prin care oamenii pot sta faţă în faţă cu medicii noştri specialişti prin intermediul unui ecran de laptop sau de telefon, fără să fie nevoiţi să se deplaseze fizic până la cabinetul medical şi să se expună riscului de a fi contaminat cu coronavirus. Cu alte cuvinte, facilităm accesul la servicii de sănătate de acasă, chiar dacă sunt în izolare, carantină sau peste hotare şi susţinem astfel eforturile autorităţilor de a menţine distanţarea socială”, a declarat Radu Gorduza, CEO Medicover România.

Astfel, cei care au nevoie de sfaturi medicale pot comunica video în timp real cu câteva zeci de medici de medicină generală, medicină internă, epidemiologie, pneumologie, boli infecţioase, pediatrie, endocrinologie, gastroenterologie, obstetrică-ginecologie, neurologie, diabet şi nutriţie, reumatologie şi psihologie, despre care pot obţine informaţii prin consultarea descrierilor biografice din dreptul fiecărui medic. Interacţiunile dintre pacienţi şi medici sunt confidenţiale.

Platforma MediCall se poate accesa între orele 8 şi 22 de pe site-ul www.medicover.ro, direct pe link-ul https://medicover.atlashelp.net/ro şi prin aplicaţia Atlas – Therapy and Coaching, disponibilă pentru sistemele iOS şi Android. Pentru a intra în legătură cu un medic, pacienţii trebuie să îşi creeze un cont personal pe platformă cu ajutorul adresei de e-mail, să aleagă specialitatea şi numele medicului şi să efectueze programarea online.

“Practic, pacienţii fără urgenţe pot sta liniştiţi acasă, ne mutăm noi online. Aceste întâlniri virtuale se pot accesa de oriunde există conexiune la internet şi nu vor costa mai mult decât o consultaţie la cabinet. Fiind video, platforma permite examinarea sumară a pacientului, care are şi opţiunea de a trimite medicului documente, cum ar fi rezultatele unor analize medicale sau alte date relevante. MediCall intermediază însă doar sfaturi şi opinii specializate, medicii nu eliberează rapoarte sau reţete medicale la finalul întâlnirii”, completează Radu Gorduza.

Oficialii Medicover anticipează nevoia de dezvoltare a proiectului şi declară că sunt deschişi colaborărilor şi alţi medici, din orice zonă a ţării şi orice specialitate, pentru a îmbunătăţi calitatea experienţei pacienţilor în mediul online.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9461
Diferență: 0,0142
Ieri: 4.9454
Azi: 4.7286
Diferență: -0,291
Ieri: 4.7424
Azi: 5.7088
Diferență: -0,7597
Ieri: 5.7525
Azi: 4.9311
Diferență: -0,3133
Ieri: 4.9466