Companii

​Medicul Ovidiu Palea, fondatorul centrului medical Provita din Bucureşti: În cazul că statul are probleme, noi trebuie să ajutăm

​Medicul Ovidiu Palea, fondatorul centrului medical...

Autor: Georgiana Mihalache

23.03.2020, 16:33 243

Medicul Ovidiu Palea, care a pus în 2011 bazele Provita, un jucător de talie medie din piaţa privată de sănătate, spune că a fost contactat de autorităţi pentru a le prezenta infrastructura medicală în contextul crizei coronavirusului, iar în cazul în care statul este depăşit, să intervină operatorii privaţi.

„Am fost contactaţi de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate pentru a le spune ce infrastructură avem - paturi cu oxigen, câte paturi de ATI, câte ventilatoare, câte aparate de anestezie, infuzomate, monitoare, asistente de terapie intensivă, anestezişti şi dacă avem posibilitate de carantinare”, a spus pentru ZF Ovidiu Palea.

El a precizat că a luat măsuri pentru medicii angajaţi, evită expunerea pacienţilor, iar angajaţii centrelor Provita care au simptome de răceală sunt trimişi acasă sau testaţi dacă este cazul.

„Angajaţii noştri respectă toate normele impuse şi facem un screen foarte activ al pacienţilor să evităm expunerea lor, în încercarea de a continua activitatea şi de a ajuta pacienţii care nu prea mai unde să meargă pentru problemele lor subacute pentru că evident statul se pregăteşte masiv să absoarbă un posibil mare val de pacienţi critici”, a mai spus Ovidiu Palea.

 Provita numără în prezent o reţea de două centre de imagistică medicală, trei clinci, un laborator de analize medicale şi un centru medical de diagnostic şi tratament. Anul trecut, Provita a cumpărat laboratorul de analize medicale Cuza Vodă din Bucureşti pornit de familia Vonica, fondatoarea grupului farmaceutic Polisano.

Provita numără în prezent o reţea de două centre de imagistică medicală, trei clinci, un laborator de analize medicale şi un centru medical de diagnostic şi tratament. În cadrul centrelor Provita lucrează 110 persoane şi peste 200 de cola­boratori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO