Companii

Mediul de business aşteaptă decizia ce pune presiune suplimentară pe bugetele pentru anul viitor: creşterea salariului minim pe economie. O variantă vehiculată pentru salariul minim net din 2024 este de 3.750 de lei brut, adică circa 2.244 de lei net

Mediul de business aşteaptă decizia ce pune presiune...

Autor: Ramona Cornea

22.11.2023, 08:10 215

Salariul minim net a crescut an de an în ultimii 15 ani, iar în 2023 a crescut de două ori, odată la începutul anului şi a doua oară în luna noiembrie  „Noi am propus să treacă un an de zile până să discutăm iar despre creşterea salariului minim“  „În zona de blue collar mă aştept să vedem modificări salariale care să fie generate de nivelul salariului minim pe economie“.

Aproape de finalul anului, reprezentanţii me­diu­lui de afaceri local aşteaptă de la auto­rităţi o decizie cu pri­vire la un factor important în bugetele lor de anul viitor, respectiv creşterea salariului minim pe economie.

În cadrul evenimentului ZF HR Conference 2023, Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, spunea că o decizie despre nivelul salariului minim pe economie va fi luată marţi 21 noiembrie, în urma unei întâlniri organizate la guvern.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO