Companii

MedLife îşi majorează participaţia cu 40% la Stem Cells Bank din Timişoara

Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al MedLife

Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al MedLife

Autor: Cristina Bellu

16.06.2017, 09:21 302

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a achiziţionat un nou pachet de 40% din banca de celule stem Stem Cells Bank din Timişoara, una dintre cele mai moderne şi bine echipate bănci de celule stem din sud-estul Europei.

La finele anului 2015, compania achiziţiona pachetul majoritar al băncii de celule stem din Timişoara, decizia reprezentând un pas firesc în planurile de dezvoltare a businessului MedLife.

“În 2015, anunţam intrarea pe un nou segment, odată cu demararea procesului de achiziţionare a pachetului majoritar din Stem Cells Bank, iar decizia de a cumpăra un alt pachet de 40% reprezintă un pas firesc în dezvoltarea businessului nostru. Odată cu integrarea acestui serviciu am putut oferi soluţii complete pentru mama şi copil în regim propriu, la momentul actual având un total de peste 24.000 de naşteri în cele trei maternităţi ale noastre”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al MedLife.

Stem Cells Bank a fost inaugurată în 2010 la Timisoara şi este banca de celule stem cu cel mai modern sistem de procesare din România, bazat pe tehnologia Biosafe Sepax 2, şi totodată singura bancă privată de celule stem din regiunea Balcanică ce foloseşte această tehnologie, prin care prelucrarea şi izolarea celulelor stem este complet automatizată, orice risc de contaminare în laborator fiind eliminat.

De asemenea, MedLife mai preia încă 3 procente şi din grupul Genesys Medical Clinic din Arad, unul dintre cei mai mari operatori privaţi de servicii medicale din zona de vest a României, compania deţinând la momentul actual pachetul de 58%. 

MedLife Genesys Arad include un spital de mari dimensiuni, maternitate, ambulatoriu şi laborator.

De-a lungul anilor, MedLife Genesys a dezvoltat mai multe centre medicale în oraşele Deva, Hunedoara, Petroşani, Drobeta Turnu Severin şi Târgu-Jiu, în timp ce anul trecut a fost inaugurat centrul de radiologie şi imagistică medicală, fiind singurul centru din Arad care dispune de un echipament radiologic digital.

Din 2010 MedLife a finalizat 15 achiziţii, fiind operatorul cu cea mai mare expertiză pe acest segment de activitate.

Compania listată în decembrie 2016 pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti are o capitalizare de 723 mil. lei, preţul unei acţiuni având o cotaţie de 36,6 lei în şedinţa de vineri, 16 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO