Companii

MedLife tinteste o cota de 25% pe segmentul corporate

21.02.2008, 18:05 63

Compania de servicii medicale MedLife, unul dintre principalii jucatori pe piata de profil, estimeaza ca anul acesta va inregistra o marja operationala de 12-14%, in scadere fata de nivelul de 20% consemnat in 2007, ca urmare a pozitionarii companiei la nivel de pret.
"Preturile serviciilor pe care le oferim sunt cam aceleasi ca si in spitalele de stat", a declarat Mihail Marcu, presedintele MedLife. El a mai spus ca MedLife se va concentra pe cresterea cotei de piata pe segmentul corporate, pana la 25% pe termen mediu prin atragerea de mai multi clienti abonati. In prezent, compania detine 17-18% din piata pe acest segment.
MedLife a avut anul trecut 170.000 de abonati, din care o treime reprezinta abonamente cu servicii complexe. "Vizam atragerea a 200.000 de abonati anul acesta si obtinerea unui procent de 50% in cadrul abonamentelor mari de servicii complexe", a mai adaugat el. Cea mai mare parte a veniturilor companiei de servicii medicale vine din contractele corporate (abonamente), pe partea de asigurari fiind aproximativ 2.000 de persoane care beneficiaza de serviciile MedLife.
Mihail Marcu a mai precizat ca reteaua MedLife se va extinde cu doua clinici de mari dimensiuni in Bucuresti, respectiv una in zona Drumul Taberei si una in zona Pantelimon Iancului. "Vom mai deschide inca doua clinici in Bucuresti pentru ca lucram la capacitate maxima si nu mai reusim sa facem fata cererilor mari", a declarat el.
Pentru anul acesta mai este programata deschiderea unitatilor de la Timisoara si
Cluj-Napoca, in timp ce alte trei spitale private vor fi finalizate in prima parte din 2009 la Iasi, Brasov si Constanta.
MedLife a finalizat anul 2007 cu o cifra de afaceri de 12,7 mil. euro si estimeaza o crestere cu 70% anul acesta, adica o cifra de afaceri de aproximativ 21 de milioane de euro. Compania a avut un buget de investitii de 10 milioane de euro anul trecut si intentioneaza sa pastreze acelasi nivel al investitiilor si in acest an.
Piata serviciilor medicale private se va ridica anul acesta la 300 de milioane de euro, pastrand ritmul de crestere de 30% inregistrat si anul trecut, potrivit presedintelui MedLife. Pe aceasta piata mai activeaza Medicover, Medical Unirea, Romar, Medsana, Medcenter, Sanador.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO