Companii

Mercedes-Benz a construit un centru logistic regional de 26 mil. euro în nord-vestul Bucureştiului, pe un teren cumpărat de la Ion Ţiriac

Mercedes-Benz a construit un centru logistic regional de...

Autor: Bogdan Alecu

02.04.2021, 07:10 2434

Centrul de Logistică Mercedes-Benz a fost construit de Plana-Innova ca antreprenor general, conform site-ului companiei, deţinută de cetăţeanul german de origine română Bogdan Cricoveanu, potrivit platformei Confidas.

Potrivit unui document al ANPM, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, terenul pe care este construit a fost cumpărat de la compania Team Real Estate Development în 2009, şi este amplasat în Parcul Indus­trial Bucharest West.

Compania Team Real Estate Development este deţinută în proporţie de apropae 90% de firma Callum Investments Limited din Cipru, offshore parte din Gru­pul Ţiriac şi care deţine şi Ion Ţiriac Air. Adminis­trator al Team Real Estate Development este ITH Management Office. Astfel, depozitul este construit pe un teren cumpărat de Mercedes-Benz de la Ion Ţiriac cu scopul de a construi un centru logistic.

„Scopul acestui proiect a fost realizarea unui centru logistic care să asigure o distribuţie rapidă a pieselor către reţeaua de parteneri autorizaţi. Decizia de a realiza investiţia în Dragomireşti Vale s-a luat deoarece locaţia propusă asigură un acces rapid la autostrada A1, fapt care vine în întâmpinarea nevoilor de livrare rapidă a pieselor auto către parteneri autorizaţi la nivel naţional“, se arată în documentul citat.

Conform datelor din document, depozitul va avea o capacitate maximă de stocare de 45.000 de produse, iar stocul iniţial va fi de 25.000 de articole depozitate.

Valoarea investiţiei este estimată la 20 mil. euro şi include costurile necesare construirii Centrului Logistic, clădirile tehnice, amenajarea spaţiilor exterioare, echipamentele şi instalaţiile necesare desfăşurării activităţii precum şi investiţia in stocul iniţial de piese, iar investiţia s-a executat din fonduri proprii, conform sursei. La această sumă se adaugă şi valoarea necesară construcţiei şi amenajării terenului, estimată la 6 mil. euro.

Investiţia se realizează în două etape, prima include construcţia Centrului Logistic, cu un start al operaţiunilor estimat în 2019 pentru mai 2020, iar faza a doua a proiectului presupune extinderea capacităţii de stocare cu 2.000 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO