Companii

Metroul din Drumul Taberei a adus sub 500 de locuinţe noi în piaţă şi nu a influenţat preţurile zonei

Metroul din Drumul Taberei a adus sub 500 de locuinţe...

Autor: Bogdan Alecu

16.09.2020, 07:30 1219

Construcţia noii magistrale de metrou din Drumul Taberei nu a avut în ultimii ani un impact semnificativ asupra pieţei rezidenţiale din zonă şi nu va avea un impact pozitiv imediat asupra pieţei rezidenţiale din zonă.

„Zona Orizont - Academia Militară pre­zintă însă un interes mult mai crescut şi acest fapt se vede şi prin dezvoltarea unor proiecte imobiliare de mari dimensiuni. Astfel, se poate realiza o segmentare a cartierului, între o zonă mai apro­piată de inelul median, care are potenţial de creştere imediată, şi o zonă clasică din inte­riorul cartierului“, a spus Alexandru Pricop, managing partner în cadrul SVN Romania.

Impactul noii magistrale de metrou asupra pieţei rezidenţiale noi este destul de redus în acest moment.  „Cea mai mare parte a proiectelor sunt dezvoltate pe bulevardul Timişoara, aflat între M3 (Militari) şi actuala M5 (Drumul Taberei). Proiectele dezvoltate în zona Valea Ialomiţei - Brâncuşi, care vor pune pe piaţă în 2020 aproximativ 400-500 de noi locuinţe, sunt mai apropiate de staţia de metrou Valea Ialomiţei. Noua linie de metrou deserveşte în special comunitatea deja creată în blocurile finalizate înainte de 1990, în zone cu puţine parcele pretabile pentru dezvoltări rezidenţiale semnificative - excepţie face, desigur, zona Răzoare - Academia Militară. Această comu­nitate este însă una extrem de numeroasă şi accesul spre zonele centrale va deveni, implicit, mai facil“, a spus consultantul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO