Companii

Micii antreprenori încă aşteaptă cele 600 de spaţii promise de un an de primăria Capitalei. Licitaţiile nu au avut loc nici până acum

Micii antreprenori încă aşteaptă cele 600 de spaţii...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.08.2023, 00:07 858

În august 2022, Primăria Municipiului Bucureşti anunţa că va scoate la licitaţie publică cu strigare mai multe spaţii comerciale care să fie accesate de micii antreprenori dornici să-şi dezvolte afacerile.

Entuziasmul acestora a fost mare, ei uitându-se cu interes la posibilitatea de identificare a unor spaţii în zone bune ale Capitalei unde să-şi ancoreze businessurile. Doar că un an mai târziu primăria spune că încă nu a făcut publice spaţiile care vor fi scoase la licitaţie.

„Prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (...) a fost aprobat Regulamentul-cadru pentru închirierea prin licitaţie publică a unor spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă aflate în administrarea A.F.I. (Administraţia Fondului Imobiliar – n. red.). Până la acest moment, lista imobilelor care urmează să fie scoase la licitaţie nu a fost încă publicată“, au transmis re­prezentanţii primăriei într-un răspuns la solicitarea ZF, semnat de directorul general Mihai Enăchescu. Ei nu oferă un termen la care licitaţiile vor fi totuşi lansate, iar etapele care sunt preconizate vor mai înghiţi şi ele alt timp în care spaţiile comerciale vor continua să stea în paragină.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO