Companii

Mihai Bordeanu, Dacia: O parte dintre românii de peste hotare, oameni care fac foarte bine ce fac, se vor întoarce şi vor funcţiona ca un accelerator pentru ţară. Executivul român este vicepreşedinte Dacia în cadrul Groupe Renault

Mihai Bordeanu

Mihai Bordeanu

Autor: Alex Ciutacu, Cristina Roşca

01.12.2020, 08:00 4447

Mihai Bordeanu, executivul care ocupă de circa un an poziţia de vicepreşedinte Dacia în cadrul Groupe Re­nault la Paris, crede că o parte dintre românii de peste ho­tare se vor întoarce acasă şi vor susţine dezvoltarea ţării în viitor.

„Anul 2020 este unul foarte complicat, dar eu sunt optimist şi cred că va fi bine pentru România. Văd atâţia români în Franţa şi am văzut şi în Anglia, oameni care fac foarte bine ce fac, sunt profesio­nişti, o parte dintre ei se vor întoarce şi o parte vor sta aici. Dar o parte se vor întoarce şi vor funcţiona ca un accelerator pentru ţară“, a spus el în cadrul evenimentului GALA ZF 2020 - Traversăm criza împreună. Romanians Going Global.

Bordeanu lucrează pentru grupul Renault de zece ani, perioadă în care a activat în mai multe ţări. Prima sa experienţă ca expat a fost în Marea Britanie, unde a fost director de marketing tot pentru Renault.

Acum locuieşte la Paris unde se ocupă de strategia Dacia pe termen mediu şi lung, marketing, publicitate, lansare de noi modele şi alte activităţi. Vânzările propriu-zise sunt organizate în cadrul regiunilor Renault.

Cea mai mare parte a carierei şi-a petrecut-o pe plan local şi nu exclude o revenire.

„România poate fi parte din viitorul meu oricând, ca şi companie Dacia aş conduce, evident.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro